News

De ce amenință medicii de la ATI cu demisii în bloc! Mesaj ferm către Guvern

20.03.2021 | 16:03
De ce ameninta medicii de la ATI cu demisii in bloc Mesaj ferm catre Guvern
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune de ce amenință medicii de la ATI cu demisii în bloc! Concret, preşedintele Comisiei de Terapie Intensivă din Ministerul Sănătăţii, Dorel Săndesc, anunţă că, în cazul în care veniturile medicilor vor fi reduse, toți specialiştii de la ATI își vor prezenta demisia.

De altfel, într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, Dorel Săndesc apreciază drept incalificabil ca în plină criză sanitară clasa politică să atenteze la veniturile personalului medical.

ADVERTISEMENT

„Daca aceasta tendința se confirma, reactia comunitatii ATI va fi una pregatita de mult: demisia în bloc si organizarea noastra ca si grup/societate liberala care sa ofere servicii de specialitate spitalelor.

De ce amenință medicii de la Terapie Intensivă cu demisii în bloc!

Am lucrat la aceasta solutie „Exit” inainte de cresterea salariilor, am consultat juristi și chiar Consiliul Concurentei.

ADVERTISEMENT

Propunerea a fost primita cu entuziasm de colegi la Congresul nostru si apoi le-am „fluturat-o” autoritatilor pe sub nas-si sigur și aceasta perspectiva ingrijoratoare pentru ei a contribuit la decizia majorarilor salariale…

La urma urmei, o asemenea solutie-practicata în multe tari, inclusiv de colegii din Polonia, pe care i-am consultat- ne-ar absolvi de responsabilitatile pentru toate deficientele sistemului (care acum ni se pun în mod nedrept in spate), ramanand ca noi sa raspundem doar de ceea ce facem, de profesionalismul nostru.

ADVERTISEMENT

Și astfel grupul nostru, independent, liberal, va deveni un agent mai eficient al schimbarii, pentru ca va impune, contractual, respectarea standardelor”, se arată în postarea preşedintelui Comisiei ATI din Ministerul Sănătăţii.

Şeful DSU Raed Arafat a anunţat că la şedinţa de la sediul MAI, unde a participat premierul Florin Cîţu,  vicepremierul Dan Barna, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu şi alţi specialişti şi epidemiologi a fost făcută o analiză a situaţiei paturilor la ATI şi nu au fost luate decizii, urmând ca în 2-3 zile să existe concluziile finale.

ADVERTISEMENT

El a adăugat că la ultima analiză, de acum 10-12 zile, erau 1.408 paturi la secţiile de terapie intensivă şi că au fost suplimentate paturile în Bucureşti.

ADVERTISEMENT
Tags: