Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

De ce au decăzut Tavi Popescu și Florinel Coman? Anghel Iordănescu are răspunsul: „Joacă sub o mare presiune!” Video exclusiv

Anghel Iordănescu a identificat cauzele pentru care Tavi Popescu și Florinel Coman, „perlele” de la FCSB, trec printr-o prelungită eclipsă de formă.
05.11.2022 | 19:54
De ce au decazut Tavi Popescu si Florinel Coman Anghel Iordanescu are raspunsul Joaca sub o mare presiune Video exclusiv
Anghel Iordănescu e de părere că Tavi Popescu și Florinel Coman nu se regăsesc din cauza presiunii care se exercită asupra lor. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Octavian Popescu și Florinel Coman, doi dintre jucătorii de la FCSB în care Gigi Becali își punea mari speranțe, trec printr-o criză de formă fără precedent. Din „perle” pe care patronul spera să ia zeci de milioane de euro au ajuns rezerve de lux, iar criticile la adresa lor se înmulțesc pe zi ce trece. Poate fi și aceasta una dintre cauzele rezultatelor sub așteptări pe care „roș-albaștrii” le-au înregistrat în acest sezon.

De ce a decăzut Tavi Popescu? Anghel Iordănescu are explicația: „Gigi Becali nu a ținut cont de sfaturile mele!”

Printre cei care au încercat să ofere o explicație pertinentă despre ce se întâmplă cu cei doi jucători s-a numărat și Anghel Iordănescu, poate cel mai mare antrenor din istoria echipei naționale a României. În direct la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, „Tata Puiu” a oferit propria versiune, extrem de avizată și bine documentată, despre criza profundă pe care o traversează fostele „perle” ale lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

„Cu ceva timp în urmă, îmi amintesc că am vorbit la telefon cu Gigi Becali. Și i-am atras atenția legat de Tavi Popescu. În acea perioadă, Tavi juca foarte bine, avea o exprimare bună în teren.

Și i-am spus atunci lui Gigi Becali: «Ține minte, vor fi foarte multe probleme cu Tavi. Dacă nu-l ajutați, dacă nu-i corectați jocul, dacă antrenorul nu se ocupă de el, o să aveți probleme!».

ADVERTISEMENT

Suțineam acest lucru pentru că Tavi Popescu are deprinderi care îl vor trage în jos, și mă refeream la faptul că în acea perioadă el juca foarte bine pentru că era necunoscut, nimeni nu-i dădea o atenție specială.

Dar Tavi Popescu juca în permanență static, avea intrări în posesie înapoi, niciodată nu cerea mingea în profunzime, sau niciodată nu ataca profunzimea. Întotdeauna intrările în posesie erau cu trei-patru atingeri, nu făcea diferența când trebuie să se despartă de minge și când trebuie să o țină. Acest lucru i-am atras atenția și cred că Gigi Becali probabil nici măcar nu a luat în serios ceea ce vă povestesc acum.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS.

Lucrurile s-au schimbat, acum toată lumea îl cunoaște, toată lumea îi știe stilul de joc. În afară de asta, cred eu, nici nu au luat în considerare că e nevoie să facă un efort mai mare, pentru că are totuși o rază mică de acțiune, și nici nu a încercat cineva să-l ajute să-și îmbunătățească forța.

Toate aceste lucruri trebuie explicate jucătorilor tineri, și aici nu mă refer doar la Tavi Popescu, ci la jucătorii tineri pe care trebuie să-i formăm, să-i educăm”, a fost analiza amplă și la obiect pe care Anghel Iordănescu i-a făcut-o lui Tavi Popescu în emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu, în exclusivitate la Fanatik SuperLiga: „Florinel Coman are probleme de mentalitate fotbalistică”

Referitor la Florinel Coman, antrenorul care a creat „Generația de Aur” susține că acestuia îi lipsește o mentalitae fotbalistică adecvată. „Cât despre Florinel Coman, eu cred că a trecut printr-o perioadă grea, sper să-și revină, dar și el are niște probleme pe care trebuie să le rezolve. Și mă refer aici la probleme de mentalitate și de educație fotbalistică”, a fost prima analiză a lui Anghel Iordănescu.

Întrebat de moderatorul Horia Ivanovici dacă nu ar fi mai bine ca Florinel Coman să plece de la FCSB, chiar și împrumut, pentru a-și da un restart carierei, fostul selecționer a replicat: „Nici nu aș vrea să mă pronunț în această situație, în acest caz. Sunt lucruri care depind de cei interesați în primul rând, și aici mă refer la Florinel și la clubul FCSB, la antrenorul care conduce, la managerul care este acolo.

Cred că la FCSB este o presiune extrem de mare creată artificial de cei care conduc echipa. Și din acest punct de vedere nu doar Florinel suferă, ci întregul lot de jucători. Este punctul meu de vedere, al unui om care a trecut prin situații speciale”, a mai spus Anghel Iordănescu.

Deși nu intră în categoria Tavi Popescu sau Florinel Coman, un alt fotbalist despre care se poate spune că a dezamăgit în meciul de joi cu West Ham a fost atacantul Andrea Compagno. Firesc, și evoluția acestuia a fost analizată la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

„Cu bune și rele… Echipa nu a jucat nimic și e greu ca un vârf de atac să demostreze mai mult atunci când echipa are prestația pe care o are. Trebuie să recunosc, nici el nu a lăsat senzația că ar putea să dea mai mult în meciul de joi. Haideți să mai așteptăm cu el și să ne pronunțăm ceva mai târziu”, a încheiat Anghel Iordănescu.

ADVERTISEMENT