Life

De ce e bine să pui făină în tigaie înainte să prăjești ouăle. Trucul genial al bucătarilor

Sfat util pentru ouă ochiuri. Motivul pentru care marii chefi pun în tigaie un strop de făină. Nu ai să crezi așa ceva.
26.11.2022 | 17:19
De ce e bine sa pui faina in tigaie inainte sa prajesti ouale Trucul genial al bucatarilor
Sfat util pentru ouă ochiuri. Motivul pentru care marii chefi pun în tigaie un strop de făină. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce e bine să pui făină în tigaie înainte să prăjești ouăle. Trucul genial al bucătarilor care îți va ușura viața în bucătărie. Efectul întrece orice fel de așteptare și nu vei mai uita niciodată să adaugi acest produs simplu.

Sfat util pentru ouă ochiuri. Motivul pentru care marii chefi pun în tigaie un strop de făină

Ouăle ochiuri nu lipsesc din meniurile restaurantelor și nici de la micul dejun. Se realizează foarte ușor, bucătarii renumiți din țară sau din străinătate având o soluție simplă înainte de a le pune la prăjit.

ADVERTISEMENT

În tigaie se toarnă foarte puțină făină, după ce s-a încins foarte bine uleiul de floarea soarelui. Este nevoie de un timp de așteptare foarte scurt ca să rumenească.

Următorul pas este să adaugi ouăle. Acesta este motivul pentru care nu se mai prind de margine și nu se ard. Se prăjesc perfect și sunt delicioase.

ADVERTISEMENT

Ponturi practice în bucătărie. Ce trebuie să știi

Un alt pont practic în bucătărie, care are legătură cu făina este folosit și la merele pentru tot felul de prăjituri și deserturi. Mai exact, fructele se tăvălesc prin acest ingredient înainte de a fi pune în preparatul culinar.

De asemenea, șnițelele devin crocante dacă sunt date printr-o compoziție obținută din făină și o linguriță de praf de copt. Se prăjesc în ulei încins pe ambele părți astfel încât să nu absoarbă o cantitate prea mare.

ADVERTISEMENT

Carnea se ține deasupra tigării preț de câteva secunde pentru a mai elimina din ulei. Se folosește un clește de bucătărie care nu se lipsește de mâncare și nu strică nici vasele de bucătărie.

Legat de produsele care se pun pe grătar trebuie să știți că acestea nu se sărează înainte. Se adaugă abia după ce s-a făcut o crustă. La sfârșit, se mai poate adăuga sare, dacă mai este nevoie. În felul acesta friptura este suculentă.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, friptura nu se înțeapă cu furculița sau cu cuțitul pentru că se va scurge tot sucul prin orficiile formate. Nu se folosește niciodată lapte rece la piureul de cartofi, ci lapte fierbinte.

ADVERTISEMENT
Tags: