Life

De ce e bine să îți dai cu sare pe păr. Puțini știu cât de benefic e pentru podoaba capilară

Cu ce ajută dacă îți dai cu sare pe păr. Condimentul banal este extrem de benefic pentru podoaba capilară și este ieftin.
10.03.2024 | 18:00
De ce e bine sa iti dai cu sare pe par Putini stiu cat de benefic e pentru podoaba capilara
De ce este bine să-ți dai cu sare pe păr. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În bucate știm deja că este indispensabilă, o spune chiar celebra poveste pentru copii, dar știai că este bine să pui sare și pe păr? Chiar dacă pare o adevărată nebunie, acest aliment face minuni pentru podoaba capilară.

De ce este bine să îți dai cu sare pe păr

În mod surprinzător, există cinci beneficii magice ale aplicării sării pe păr. Vei economisi timp, bani, dar vei avea și o podoabă capilară pentru care femeile din jurul tău te vor invidia.

ADVERTISEMENT

Un motiv pentru care să apelezi la acest truc este că te va scăpa de mătreață. Cel mai des, această problemă apare atunci când celule moarte ale pielii se transformă în fulgi. Totodată, umiditatea are și ea un rol important.

Dacă îți vei aplica sare pe păr, aceasta va absorbi excesul de ulei și umiditate de pe scalp și, de asemenea, va îndepărta cojițele în timpul spălării. Tot ce trebuie să faci este să aplici o cantitate mică pe scalp și să masezi, apoi să te speli în mod obișnuit.

ADVERTISEMENT

De asemenea, sarea face ca firul de păr să devină mai puternic, în timp ce serurile din comerț ar putea fi dăunător, uscând și scalpul în același timp. Exfolierea scalpului cu un amestec de șampon și sare oferă rapid un efect de fixare al părului.

Astfel că, podoaba capilară va părea mai voluminoasă și, cu timpul, firul de păr se va îngroșa. Ia cât de mult șampon ai nevoie în palmă și pune o cantitate generoasă de sare. Masează ușor și lasă amestecul să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește cu apă rece- atât cât poți suporta.

ADVERTISEMENT

Părul va crește mai repede

De asemenea, poți să aplici sare pe păr dacă vrei ca acesta să crească mai repede. Este cel mai ieftin ingredient care stopează căderea părului. Aceasta deschide porii blocați pe scalp și este necesar doar să te masezi cu puțin ulei și sare de câteva ori pe săptămână.

În plus, dacă te confrunți cu părul gras, atunci sarea este tot ce ai nevoie. Va regla secrețiile din glandele sebacee- responsabile pentru eliberarea uleiurilor și va îmbunătăți calitatea podoabei capilare.

ADVERTISEMENT

Sare de mare îmbunătățește și circulația sângelui la nivelul scalpului. Multiplele minerale care se găsesc în compoziție, calciu, zinc, magneziu, bromură, sulf și clorură de sodiu, se combină pentru a face părul o altă textură, volum, strălucire și rezistență, notează dcmedical.ro. 

ADVERTISEMENT
Tags: