Life

De ce e bine să prăjești pastele înainte de a le găti. Trucul care poate face minuni

Iată de ce e bine să prăjești pastele înainte de le găti și nu să le fierbi direct. Acest truc poate face minuni pentru preparatul tău.
14.01.2023 | 15:49
De ce e bine sa prajesti pastele inainte de a le gati Trucul care poate face minuni
De ce să prăjești pastele înainte de a le găti. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un truc foarte util în bucătărie este să prăjești pastele înainte de a le găti. Vor ieși mult mai bune dacă ții cont de sfaturile specialiștilor.

Motivul pentru care e bine să prăjești pastele înainte de le găti. Vor fi mult mai delicioase cu acest truc

Printre cele mai apreciate preparate din lume se numără și pastele, care se pot găti în multe feluri, cu o gamă largă de ingrediente.

ADVERTISEMENT

În timp ce unele persoane preferă pastele cât mai simple, cu câteva ingrediente, altora le place să le combine cu diverse sosuri. Cert este că cei mai mulți preferă să fiarbă pastele înainte de a le găti

Cu toate acestea, există un alt truc pe care să-l aplici dacă vrei ca pastele să-ți iasă și mai bune.

ADVERTISEMENT

Secretul este să prăjești pastele, însă trebuie să faci acest lucru ținând cont de anumite aspecte. Pastele de soiuri diferite nu au aceleași proprietăți, iar cele care sunt mai ieftine nu își păstrează forma la fel de bine. În plus, acestea pot fierbe mai repede în timpul gătirii.

O soluție ar fi prăjirea lor într-o tigaie înainte de a le fierbe. În acest fel, pastele își vor dezvălui gustul, iar forma lor se va păstra mult mai bine.

ADVERTISEMENT

Primul pas este să încălzești tigaia în care vei prăji pastele. Se toarnă puțin ulei și se adaugă o cantitate mică de unt.

Următorul pas este să pui în tigaie cantitatea potrivită de paste.

Pastele trebuie amestecate intens în timp ce le prăjești. Este nevoie să le petreci în tigaie timp de două minute, după care trebuie să le acoperi cu apă clocotită, notează dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

Se asezonează apoi cu sare și cu alte condimente, după care se pun la fiert. Cea mai bună variantă este să gătești pastele sub capac.

În cazul în care vrei să pregătești o supă sau un alt fel de mâncare în care nu vrei să adaugi ulei, poți să prăjești pastele într-o tigaie uscată timp de două minute. Se amestecă energic în acest timp.

Ce să faci pentru ca pastele să nu se mai lipească

Imediat ce fierbe apa în care urmează să adaugi pastele, adaugă o lingură de ulei. Acesta poate fi de floarea-soarelui, dar și ulei de măsline.

Datorită acestui ingredient, la suprafață se formează o peliculă, iar pastele nu se vor mai lipi de fundul cratiței.

ADVERTISEMENT