Life

De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în șampon. Trucul inedit care îți lasă un păr strălucitor

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în șampon. Acest truc te va ajuta să ai un păr sănătos și strălucitor. Efectul e garantat.
03.10.2023 | 14:07
De ce e bine sa pui bicarbonat de sodiu in sampon Trucul inedit care iti lasa un par stralucitor
De ce să pui bicarbonat de sodiu în șampon. Sursa foto: Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Există numeroase trucuri de înfrumusețare naturale, dar știai că poți pune bicarbonat de sodiu în șampon? În acest fel, părul tu se va menține sănătos și va avea un aspect strălucitor.

De ce să pui bicarbonat de sodiu în șampon

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient care se folosește, de obicei, în bucătărie, dar are și alte utilizări. De exemplu, poate fi folosit la curățenie, combinat cu alte ingrediente, dar și la trucurile de înfrumusețare.

ADVERTISEMENT

Însă acest ingredient are beneficii și pentru păr. Dacă îl pui în șamponul cu care obișnuiești să-ți speli părul, vei vedea că efectele sunt uimitoare.

De exemplu, bicarbonatul de sodiu ajută la exfolierea delicată a scalpului. Acest ingredient îndepărtează celulele moarte ale pielii, precum și reziduurile de produse pentru păr și excesul de ulei. Acest lucru previne blocarea porilor și stimulează, totodată, o creștere sănătoasă a părului.

ADVERTISEMENT

Un alt efect al bicarbonatului de sodiu este faptul că ajută foarte mult la înlăturarea excesului de grăsime. Acesta contribuie la reglarea producției de sebum, eliminând senzația de scalp unsuros.

Atunci când este folosit în mod regulat, bicarbonatul poate avea un efect foarte bun pentru părul tău. Are efecte antifungice deoarece limitează dezvoltarea bateriilor.

ADVERTISEMENT

În plus, dacă adaugi bicarbonat de sodiu în șampon, părul tău  va avea un aspect voluminos și o strălucire naturală. Acesta ajută la eliminarea reziduurilor, care pot face ca părul tău să aibă un aspect lipsit de viață.

Pentru un efect surprinzător, trebuie să adaugi o cantitate mică de bicarbonat de sodiu în șampon și să-l lași să acționeze timp de 5 minute. Poți clăti cu oțet de mere la final, pentru a avea un păr strălucitor, notează click.ro.

ADVERTISEMENT

Ce alte beneficii are bicarbonatul de sodiu

În afară de efectele pe care le are pentru păr, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru îngrijirea unghiilor. Acest ingredient poate întări unghiile, menținând, în același timp, aspectul lor sănătos. Ajută la curățarea unghiilor și elimină petele inestetice de pe acestea.

Un alt beneficiu este dat de avantajele pe care bicarbonatul de sodiu le are pentru ten. Poți prepara un scrub din acest ingredient și apă pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii. În acest fel, tenul va fi mai luminos și va avea un aspect proaspăt.

Ingredientul poate fi folosit și pentru a îndepărta mirosurile neplăcute din încălțăminte sau din alte obiecte de uz personal. Este util, de altfel, pentru a îndepărta pielea uscată de pe călcâie, dacă îți ții picioarele într-o combinație de apă, oțet și bicarbonat de sodiu.

ADVERTISEMENT