Life

De ce e bine să pui sare în ceai înainte să-l bei. Trucul e benefic pentru tine, n-ai știut de el până acum

Experții recomandă adăugarea de sare în cana cu ceai. Pontul util pentru organism, n-ai auzit de așa ceva de la nimeni.
18.10.2023 | 20:25
De ce e bine sa pui sare in ceai inainte sal bei Trucul e benefic pentru tine nai stiut de el pana acum
Experții recomandă adăugarea de sare în cana cu ceai. Pontul util pentru organism, n-ai auzit de așa ceva de la nimeni. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

De ce e bine să pui sare în ceai înainte să-l bei. Trucul e benefic pentru tine, n-ai știut de el până acum. Ingredientul are numeroase beneficii pentru corpul uman, dar se cere o atenție sporită la exces care nu este deloc bun.

Experții recomandă adăugarea de sare în cana cu ceai. Pontul util pentru organism, n-ai auzit de așa ceva de la nimeni

Experții recomandă adăugarea de sare în cana cu ceai. Știi care este motivul, de fapt? Află că este vorba de un pont util pentru organism, n-ai auzit de așa ceva de la nimeni. Scăderea nivelului de cafeină e unul dintre beneficii.

ADVERTISEMENT

Concret, medicii nutriționiști sunt de părere că acest produs simplu și la îndemâna oricui joacă un rol foarte important. În primul rând, neutralizează parțial cafeina ca băutura să fie cât mai puțin stimulantă.

În alt doilea rând, sarea îndepărtează nuanțele neplăcute de amărăciune din ceașca de ceai. De asemenea, are rolul de a rehidrata oamenii în condiții extreme sau atunci când există unele probleme medicale specifice.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, cadrele medicale recomandă adăugarea unei cantități mici pentru a ajuta la rehidratare și restabilirea echilibrului electroliților în organism. În plus, acest ingredient face din băutură una mai nobilă și mai gustoasă.

În altă ordine de idei, dacă se folosește sare de mare, atunci ceaiul va fi și mai interesant, spun experții. Acest obicei depinde foarte mult de preferințele fiecărei persoane, dar mai ales de scopurile pe care vrea să le atingă.

ADVERTISEMENT

OMS, recomandări privind consumul de sare

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a venit cu noi recomandări privind consumul de sare și limitarea conţinutului de sodiu în alimentaţie. Autorităţile trebuie să ofere oamenilor informații pentru a face cele mai bune alegeri alimentare.

„Avem nevoie ca industria produselor alimentare şi a băuturilor să reducă nivelurile de sodiu în alimentele procesate. Excesul de sodiu în alimentaţie creşte tensiunea arterială şi, în consecinţă, creşte riscul de boli cardiovasculare. 

ADVERTISEMENT

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces în rândul bolilor netransmisibile la nivel mondial, responsabile pentru 32% din totalul deceselor”, a spus OMS în urmă cu ceva vreme, notează gds.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: