Life

De ce Monica Tatoiu cere “să fie legalizate drogurile și prostituția in Romania”! Propuneri controversate făcute Guvernului

Monica Tatoiu e de părere că interzicerea drogurilor face mai mult rău decât bine, mai ales în rândul tinerilor. Și are și argumente care îi întăresc convingerea.
17.08.2023 | 13:30
De ce Monica Tatoiu cere sa fie legalizate drogurile si prostitutia in Romania Propuneri controversate facute Guvernului
Monica Tatoiu, , propunere șocantă în lupta împotriva drogurilor /fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Monica Tatoiu și-a expus opinia cu privire la un subiect delicat al zilelor noastre, ce îi privește în special pe tinerii adolescenți. Cunoscuta femeie de afaceri are un punct de vedere tăios vis a vis de lupta împotriva drogurilor.

Monica Tatoiu vrea să legalizeze drogurile și prostituția

Monica Tatoiu nu se sfiește să abordeze cu sinceritate subiectele de interes național. La fel de vocală cum ne-a obișnuit, de data acesta a vorbit fără menajamente despre lupta împotriva drogurilor.

ADVERTISEMENT

Fosta profesoară, cu o experiență de ani buni în rândul tinerilor, Monica Tatoiu este de părere că interzicerea substanțelor halucinogene face mai mult rău decât bine, îndeosebi în rândul minorilor conduși de dorința fructului interzis.

„Este absurd că nu se legalizează canabisul şi prostituţia. Este un lucru pe care trebuie să îl acceptăm. Nicio ţară din lumea asta civilizată nu a pierdut lupta cu drogurile. Mai bine legalizezi cannabisul, îl controlezi la intrare, aşa cum se îmtâmplă în Olanda.

ADVERTISEMENT

Ai nişte corturi unde te duci şi îţi spune dacă este adevărat sau dacă este amestecat cu tot felul de porcării care te ucid. Decât să trimiți la pușcărie niște puști de 16 ani care nu înțeleg. Poți să îi repeți la infinit că o să moară şi o să dreagă, dar nu va înțelege”, e de părere femeia de afaceri.

„Și nouă ne spuneau să nu fumăm și să nu bem, dar asta nu ne-a oprit”

În opinia ei, tinerii nu pot fi controlați, dar pot fi ajutați și sprijiniți. E de părere că refuzul sau interzicerea nu fac decât să stârnească și mai tare interesul și curiozitatea. Mai ales la vârsta la care poți deveni cu ușurință vulnerabil. Iar drept dovadă, Monica Tatoiu aduce exemplul personal.

ADVERTISEMENT

„Și nouă ne spuneau să nu fumăm și să nu bem, dar asta nu ne-a oprit să fumăm sau să bem. Acești copii de 18 ani au părinți de 40 de ani, care, la rândul lor au fost debusolați de trecerea de la socialism la capitalism. Eu arăt cu degetul spre marele capital care vrea profituri rapide, distrugând viitorul unei generații care este liberă, frumoasă, dar incultă.

Eu fumez de la vârsta de 17 ani, având un tată cardiolog. Nu a putut să mă împiedice să fumez. De la 18 ani am băut alcool pentru că tata era medic și primea whiskey. Așa era pe vremuri. Trebuie să acceptăm lucrurile acestea”, a mărturisit fosta dirigintă în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

„Legalizarea cannabisului înseamnă eliminarea porcăriilor făcute în apartamente, din substanțe chimice care ucid”

Monica Tatoiu își justifică, ca de fiecare dată opiniile și spune lucrurilor pe nume. Asta chiar și cu riscul de a stârni un val de reacții negative. Femeia de afaceri explică beneficiile legalizării cannabisului și vine și cu propunere pentru cei interesați.

„Legalizarea canabisului înseamnă eliminarea porcăriilor făcute în apartamente, din substanțe chimice care ucid. Trebuie interzise drogurile sintetice, astea de 7 lei, de 10 lei. Trebuie legalizat cannabisul la un preț decent. Și pentru consum personal, este mai bun cannabisul decât prozacul.

Suntem pudibonzi, suntem duplicitari. În societatea asta se consumă cannabis, iar cei care nu își permit cannabisul consumă porcăriile astea care le ucid mintea și care îi transformă în niște zombi. Eu nu sunt de acord ca Statul să acționeze ca un polițist de pe vremea lui Ceaușescu.

Cu poliția și cu frica nici Ceaușescu nu a împiedicat generația mea să fugim, să ne răsculăm. Nu se poate cu frică, trebuie cu cap, iar asta nu o poate face niște milițieni”, a dezvăluit Monica Tatoiu în exclusivitate pentru FANATIK.

Monica Tatoiu, despre îngrădirea libertății în rândul tinerilor: „Nu pot să îi legi de calorifer pentru că nu sunt animale”

Ba mai mult, cunoscuta femeie de afaceri e de părere că libertatea tinerilor nu trebuie îngrădită. Trebuie în schimb să le arăți în permanență calea cea dreaptă, iar contextul social în care ei se dezvoltă să fie unul constructiv, nu distructiv.

„Eu ca părinte, nu pot să îi interzic copilului meu pentru că şi eu am fost o rebelă. Generaţia noastră din 68 a fost o generaţie de rebeli. Fiul meu care are aproape 30 de ani, a fost şi el un rebel la 20, 22 de ani. Nu pot să îi legi de calorifer pentru că nu sunt animale.

Trebuie să le dai libertate, dar creând un context social în care această libertate să fie creativă, nu distructivă. Esta vina societăţii. Nu este vina părinţilor. Nici a poliţiei. Nu poţi să pui un poliţist la fiecare copil, este absurd”, a mărturist Monica Tatoiu.

ADVERTISEMENT