Sport

De ce n-ajunge titlul în Bănie de mai bine de 30 de ani. Un fost mare internațional dă verdictul: „Nu sunt obișnuiți să câștige”

Oltenia fierbe în așteptarea unui noi titlu de campioană. Nu s-a mai întâmplat acest lucru din sezonul 1990-1991, când Universitatea Craiova a făcut și eventul. Ioan Ovidiu Sabău știe ce-i lipsește „Științei”.
12.04.2022 | 17:20
De ce najunge titlul in Banie de mai bine de 30 de ani Un fost mare international da verdictul Nu sunt obisnuiti sa castige
Fotbalistii craioveni Alexandru Mateiu, Alexandru George Cimpanu, Elvir Koljic, Andrei Virgil Ivan si Stefan Baiaram se bucura dupa meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si CFR Cluj, contand pentru Play-off-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, duminica 10 aprilie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova este pe val în Casa Pariurilor Liga 1. Alb-albaștrii au obținut două victorii uriașe în ultimele două etape din play-off, cu FCSB, scor 2-0, și cu CFR Cluj, 3-2.

Ce îi lipsește Universității Craiova să devină campioană. Ioan Ovidiu Sabău a dat verdictul: „Ce presiune?”

Echipa lui Laurențiu Reghecampf este acum la patru puncte de locul 2, obiectivul principal, dar șansele la primul titlu după 31 de ani sunt foarte mici. Campioana en-titre are un avans de nouă puncte în fruntea clasamentului.

ADVERTISEMENT

Ultima oară când Universitatea Craiova a devenit regina României s-a întâmplat în sezonul 1990-1991, atunci când antrenor era actualul președinte al clubului, Sorin Cârțu, care își dorește să devină primul oltean campion, atât ca jucător, antrenor și conducător.

„Cred că dacă rămâne același nucleu de jucători și se mai întăresc un pic în zona centrală, atacant stabil, care să joace… Eu cred că o echipă stabilă se formează dacă e o echipă care se luptă ani la rândul acolo sus.

ADVERTISEMENT

Și încet, încet îți formezi mentalitate de învingători. Ori ei nu sunt încă obișnuiți să câștige. Să fie în mentalitatea clubului obiectivul clar.

Nu ‘să vedem’. Cum e CFR, FCSB, cum era Dinamo. Obiectivul câștigarea campionatului. Jucătorii care vin trebuie să înțeleagă acest lucru. Ce presiune?”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT

„Au nevoie de fundași centrali”

Deși Andrei Ivan e al treilea golgheter al campionatului, cu 12 reușite, iar Laurențiu Reghecampf are patru stoperi importanți (Screciu, Papp, Marius Constantin, Găman), Sabău crede că oltenii trebuie să își betoneze în continuare defensiva și să își găsească un atacant mai bun.

„Când ajungi o dată la 2-3 ani de zile să visezi, să fii aproape, nu îți formezi mentalitatea. Dar dacă ești în fiecare an acolo la un punct, două… Eu cred că au deja trei ani în care încet, încet devin o echipă care se poate lupta cu șanse reale la titlu.

ADVERTISEMENT

Dar echipa mai are nevoie, după părerea mea, de fundași centrali. La fel, un atacant central bun, care să aibă continuitate, să joace, iar în rest, un lot echilibrat. Au condiții, financiar stau bine, au stabilitate financiară și cred că se poate crea acolo un nucleu de jucători care să nu mai accepte să nu câștige trofee”, a adăugat fostul internațional.

  • 55 meciuri și 8 goluri are Ioan Ovidiu Sabău pentru naționala de fotbal a României

  • (P) Cota BETANO pentru Farul Constanța – Universitatea Craiova: 3,15 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT