Life

De ce nu e bine să adormi ascultând muzică în căști. Mulți nu știu ce li se întâmplă, de fapt

Motivul pentru care nu e indicat să stai cu căștile în urechi peste noapte. Multe persoane nu cunosc ce eveniment are loc.
16.10.2023 | 21:55
De ce nu e bine sa adormi ascultand muzica in casti Multi nu stiu ce li se intampla de fapt
Motivul pentru care nu e indicat să stai cu căștile în urechi peste noapte. Multe persoane nu cunosc ce eveniment are loc. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să adormi ascultând muzică în căști. Mulți nu știu ce li se întâmplă, de fapt. Specialiștii au dezvăluit care sunt consecințele care pot apărea în rândul oamenilor care au acest obicei de multă vreme.

Motivul pentru care nu e indicat să stai cu căștile în urechi peste noapte. Multe persoane nu cunosc ce eveniment are loc

Experții au dezvăluit pentru integraudio.com care este motivul pentru care nu este indicat să stai cu căștile în urechi peste noapte. Multe persoane nu cunosc ce eveniment are loc la nivelul urechii interne, în interiorul cohleei.

ADVERTISEMENT

Cadrele medicale spun că este vorba de niște celule senzoriale ciliate care pot fi serios afectate. Volumul ridicat este unul dintre factorii care afectează și deteriorează auzul, ceea ce înseamnă că nu este o practică tocmai bună.

Un alt efect pe care îl are acest obicei tot mai des întâlnit este tulburarea somnului profund. De asemenea, medicii mai spun că mișcarea rapidă a ochilor poate fi anormală, mai ales dacă îți dorești un somn odihnitor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ascultatul muzicii în căști în timpul somnului duce la creșterea nivelului de activitate. Asta înseamnă că unele melodii cu ritmuri rapide și energice pot mări nivelul de activitate mentală și emoțională.

Concret, acest fenomen face mult mai dificilă relaxarea și adormirea în mod natural. Dependența de muzică pentru somn este un alt motiv pentru care specialiștii spun că nu este indicat să dormi cu căștile în urechi.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, acest obicei poate crea o asociere mentală între muzică și somn. În felul acesta adormirea fără a asculta muzică poate ajunge să fie dificilă la moment dat. Totodată, acest lucru poate împiedica relaxarea.

Ce riscuri are dormitul cu căștile în urechi

Dormitul cu căștile în urechi are mai multe riscuri, printre care se numără durerile de cap din cauza presiunii, pierderea treptată a auzului și necroza. Medicii spun că pielea poate fi deteriorată inclusiv de calitatea aparatului.

ADVERTISEMENT

În plus, oamenii sunt sfătuiți să evite căștile nepotrivite care presează pielea din canalul urechii. În altă ordine de idei, dispozitivele care au funcția de anulare a zgomotului îi pot împiedica pe oameni să audă apelurile importante sau alarmele matinale.

ADVERTISEMENT