Life

De ce nu e bine să arunci frunzele de la morcovi. Bucătăresele cu experiență le folosesc la asta

Care este motivul pentru care e bine să păstrezi frunzele de la morcovi. Trucul util folosit de gospodinele desăvârșite.
04.04.2024 | 18:37
De ce nu e bine sa arunci frunzele de la morcovi Bucataresele cu experienta le folosesc la asta
Care este motivul pentru care e bine să păstrezi frunzele de la morcovi. Trucul util folosit de gospodinele desăvârșite. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să arunci frunzele de la morcovi. Bucătăresele cu experiență le folosesc la asta. Descoperă care sunt sfaturile pe care trebuie să le încerci și tu pentru a stopa risipa alimentară tot mai accentuată la nivel global.

Care este motivul pentru care e bine să păstrezi frunzele de la morcovi. Trucul util folosit de gospodinele desăvârșite

Care este motivul pentru care e bine să păstrezi frunzele de la morcovi. Trucul util folosit de gospodinele desăvârșite. Specialiștii ne îndeamnă să nu le mai aruncăm, deși multă lume crede că nu sunt comestibile.

ADVERTISEMENT

Ei bine, frunzele verzi și frumoase care sunt aruncate adesea imediat de femei au foarte multe proprietăți. Sunt hrănitoare și pot fi folosite în foarte multe preparate culinare, de la ciorbă până la diverse tocănițe.

De asemenea, unele bucătărese obișnuiesc să transforme aceste părți ale legumei într-un pesto delicios pentru paste. Totodată, femeile trebuie să mai știe că pot deveni o garnitură foarte sănătoasă, mai ales în post.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, frunzele de la morcovi pot fi adăugate cu mare încredere în salate răcoritoare sau ca ingredient pentru burgerii vegani. Această parte a plantei are numeroase beneficii pentru organismul uman.

Care sunt proprietățile consumului de frunze de morcovi

Frunzele de la morcovi au o serie de proprietăți mai puțin știute de oameni. Ele sunt puternic antiseptice, putând fi de mare ajutor la curățarea rănilor. Pot fi utilizate și ca apă de gură pentru a scăpa de respirația urât mirositoare.

ADVERTISEMENT

Potrivit viataverdeviu.ro, sunt bogate în clorofilă, o substanță fitochimică care este benefică pentru circulația sângelui uman. Clorofila acționează precum un stimulent fiziologic al celulelor roșii din măduva osoasă, purificând sângele, ganglionii limfatici și glandele suprarenale.

De asemenea, unii cercetători spun că au un efect inhibitor asupra creșterii celulelor canceroase prin stoparea diviziunii celulelor. În plus, frunzele de morcov sunt pline de minerale, cum ar fi potasiu, magneziu, calciu, vitamina K și C.

ADVERTISEMENT

Toți acești nutrienți sunt ușor de asimilat de către corp. În aceeași notă, specialiștii spun că ajută la ameliorarea durerilor de cap și tratarea bolilor de rinichi. Frunzele de morcovi stimulează glanda pituitară pentru că au concentrații mari de porfirine.

ADVERTISEMENT