De ce nu e bine să spargi ouăle de pe marginea tigăii sau a castronului în care prepari omleta. Și tu faci această greșeală uriașă. Care este cea mai bună metodă pentru a aduna albușul și gălbenușul pentru preparatele tale.
Știi care este motivul pentru care nu trebuie să mai spargi ouăle pe marginea tigăii sau a castronului? Foarte multe gospodine recurg la această eroare prin care se pierde foarte mult din albușul de ou și din gălbenuș.
În plus, o altă greșeală pe care o fac femeile când vine vorba de ouă este Salmonella care poate fi prezentă în coajă. Pentru a evita infecția, preparatele care conțin ou trebuie gătite corecte și mai ales, păstrate la frigider până când sunt gata de consum.
Infecția transmisă prin alimente poate contamina tigaia sau farfuria și în plus, poate ajunge coaja în interior. Acesta este motivul pentru care specialiștii ne îndeamnă să spargem ouăle pe o suprafață plană, cum ar fi blatul de bucătărie.
Se pare că această metodă este superioară spargerii de pe marginea tigăii sau a castronului. De asemenea, experții în sănătate ne mai spun să nu folosim niciodată coaja de ou pentru a separa albușurile de gălbenușuri.
O altă greșeală majoră pe care o fac gospodinele este spălarea și degresarea ouălor înainte de a fi puse la frigider, la rece. Totodată, e foarte important să cumpărăm de fiecare dată ouă care au coaja intactă și curată.
Așa cum am spus anterior metoda corectă de a sparge un ou este pe un blat. Potrivit organicsfood.ro, specialiștii ne spun că vizăm partea laterală a oului, la jumătatea distanței dintre capătul ascuțit și cel rotund. Se lovește ușor, folosindu-se o forță suficientă.
Coaja se va sparge perfect, dar fără a se rupe membrana interioară. Se ține oul deasupra bolului sau a tigăii și se desface crăpătura cu degetele mici. În felul acesta se eliberează oul crud în recipient pentru omletă sau pentru diverse deserturi.
În aceeași notă, e bine să vă asigurați că deschideți bine crăpătura ca gălbenușul să nu se rupă atunci când trece prin ea. Această metodă le ajută pe gospodine să păstreze gălbenușul intact și să nu cadă fragmente de coajă.