Life

De ce nu merg copiii Danei Nălbaru la școală. „Ei învață liber”

Motivul pentru care copiii Danei Nălbaru nu merg la școală. Cei trei învață acasă, iar vedeta nu îi obligă să facă nimic anume.
18.04.2023 | 17:11
De ce nu merg copiii Danei Nalbaru la scoala Ei invata liber
De ce nu merg la școală copiii Danei Nălbaru. Sursa foto: Instagram/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Copiii Danei Nălbaru nu merg la școală și învață acasă, iar cântăreața a explicat de ce a luat această decizie. Sunt câțiva ani decât fiicele vedetei studiază la domiciliu, iar fiul acesteia nu a mers niciodată la școală.

De ce nu merg la școală copiii Danei Nălbaru

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au împreună trei copii, Sofia, Roxana și Kadri. Băiatul celor două vedete este supradotat, iar la 7 ani și jumătate învață pentru examenul SAT, echivalentul din SUA al Bacalaureatului.

ADVERTISEMENT

Cei trei copii nu merg la școală, iar părinții lor îi lasă să învețe acasă și nu-i obligă să facă nimic anume. Cu toate că artista a ales să-și schimbe religia, iar la 33 de ani a fost botezată, nu își obligă copiii să-i urmeze exemplul.

În schimb, Kadri, fiul vedetei, se roagă lângă ea în fiecare seară. Băiatul chiar îi pune întrebări mamei sale atunci când are nelămuriri și vrea să știe mai multe.

ADVERTISEMENT

“Nu, nu-i oblig pe copiii mei să facă nimic. Copiii mei nu au fost obligați nici să meargă la școală. Ei învață liber. Nu oblig pe nimeni să creadă ce cred eu sau să facă ce fac eu.

Sper că doar prin faptele mele sau prin cuvintele mele, copiii mei sau prietenii mei vor schimba ceva în viața lor ca să fie la fel de liniștiți. Mi-aș dori ca toată lumea să înțeleagă ce am înțeles eu.

ADVERTISEMENT

Copiii mei, cel puțin băiețelul meu, se roagă alături de mine în fiecare seară. A fost decizia lui. Niciodată nu i-am spus să facă ceva.

A văzut la mine și a venit lângă mine. Se roagă în gând așa cum știe el și îmi pune întrebări când vrea să știe ceva”, a declarat artista în cadrul podcast-ului Fain & Simplu, găzduit de Mihai Morar.

ADVERTISEMENT

Kadri, fiul Danei Nălbaru, învață fizică și chimie

La vârsta de 7 ani, Kadri învață chimie și fizică. Dana Nălbaru i-a găsit un profesor de chimie-fizică, însă nu a rezonat cu băiatul. “Toți copiii mei sunt diferiți, Sofia, Roxana, Kadri. Fiecare are ceva special, dar Kadri, fiind atât de inteligent, este o provocare.

Mereu vrea să învețe ceva nou și atunci ne provoacă și pe mine, și pe Dragoș. Știe fizică, chimie. E un copil tare de tot”, a mai adăugat soția lui Dragoș Bucur.

Sofia, fiica cea mare a cuplului, învață acasă de șase ani. De asemenea, Roxana, fetia adoptată, a început să învețe acasă de doi ani, iar Kadri nu a fost niciodată la școală. Acum învață pentru examenul de Bacalaureat, iar de la 5 ani a început să studieze chimie. Cu toate că îi place să studieze, băiețelul nu este introvertit, se joacă cu alți copii și a citit sute de cărți până acum.

“E un copil vesel, care se joacă, însă mintea lui asimilează foarte repede. Înțelege niște lucruri de o finețe extraordinară. Mă blochează cu întrebările care țin de știință sau matematică. E haios să ai așa un copil.

Se distrează foarte bine. Nu trebuie să îi repeți de două ori. Avea 5 ani când a început studieze chimie. Își alege singur cărțile, iar eu de multe ori nici nu știu ce citește”, a mai explicat Dana Nălbaru.

ADVERTISEMENT