Sport

De ce nu s-a făcut transferul lui Erling Haaland la Chelsea. Sumele astronomice pe care le-a cerut Mino Raiola

Norvegianul Erling Haaland a fost la un pas de Chelsea, dar negocierile au căzut din cauza pretenţiilor exagerate ale agentului Mino Raiola.
25.08.2021 | 16:27
De ce nu sa facut transferul lui Erling Haaland la Chelsea Sumele astronomice pe care lea cerut Mino Raiola
ADVERTISEMENT

Vara aceasta a fost una extrem de încinsă la capitolul transferuri, capul de afiş fiind mutarea lui Lionel Messi de la Barcelona la PSG. Francezii i-au mai adus şi pe Sergio Ramos, Gini Wijnaldum, Gianluigi Donnarumma şi pe Achraf Hakimi.

De ce nu s-a făcut transferul lui Erling Haaland la Chelsea

Manchester United i-a luat pe Jadon Sancho de la Dortmund şi pe Varane de la Real Madrid, Manchester City pe Grealish de la Aston Villa, Barcelona pe Kun Aguero şi Depay, Real Madrid pe Alaba, dar cea mai mare sumă a fost plătită de Chelsea, 115 milioane de euro pe Lukaku, de la Inter.

ADVERTISEMENT

Chelsea a fost aproape şi de Erling Haaland, înainte de a-l aduce pe Lukaku, dar negocierile au căzut după ce englezii au auzit doleanţele exagerate ale agentului norvegianului.

Sumele astronomice pe care le-a cerut Mino Raiola

Cotidianul german Bild scrie că Mino Raiola a cerut un salariu de 50 de milioane pe an pentru fotbalistul său. Altfel spus, aproape un milion de euro pe săptămână.

ADVERTISEMENT

Mai mult, italianul voia şi un comision personal de 40 de milioane de euro pentru perfectarea transferului, dar şi un salariu pentru el însuşi pentru fiecare dintre cei cinci ani de contract.

Iar toate aceste costuri s-ar fi adăugat unei sume de transfer de 150 de milioane de euro, atât cât îşi dorea Borussia Dortmund pentru jucătorul său.

ADVERTISEMENT

Ar fi fost o nouă lovitură de senzaţie a lui Mino Raiola şi una dintre cele mai tranzacţii din istoria fotbalului. Raiola e recunoscut pentru mutările sale, răsunătoare fiind Pogba de la Juventus la Manchester United, Ibrahimovic pe la toate cluburile la care a jucat, De Ligt de la Ajax la Juventus, dar şi Donnarumma la PSG, în această vară.

Haaland, protagonistul verii 2022

Erling Haaland va fi în centrul atenţiei vara viitoare. Presa internaţională a scris, de-a lungul timpului, că norvegianul are o clauză de reziliere de 80 de milioane care devine activă de la 1 iulie 2022.

ADVERTISEMENT

Ar fi un preţ mai mult decât accesibil pentru granzii Europei şi o sumă cel puţin la 50% din pretenţiile actuale ale Borussiei Dortmund.

Mino Raiola aşteaptă momentul pentru a negocia la sânge viitorul salariu al jucătorului pe care îl reprezintă şi îşi va trage partea leului în comisioane.

Haaland este unul dintre cei mai talentaţi şi prolifici atacanţi ai momentului, dar, după cum a zis Sir Alex Ferguson, „are un agent de ***“.

ADVERTISEMENT