Life

De ce nu sunt pline ochi sticlele cu balsam de rufe. Totul are legătură cu eticheta produsului

Misterul sticlelor cu balsam de rufe. De ce nu sunt pline ochi cu balsam de rufe. Ce legătură există cu eticheta produsului?
04.03.2024 | 22:04
De ce nu sunt pline ochi sticlele cu balsam de rufe Totul are legatura cu eticheta produsului
Misterul sticlelor cu balsam de rufe, deslușit. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

De ce nu sunt pline ochi sticlele cu balsam de rufe? Este o întrebare pe care și-au pus-o multe persoane de-a lungul timpului. Într-un filmuleț pe Tik-Tok, o femeie a deslușit misterul.

Misterul sticlelor cu balsam cu rufe. De ce nu sunt pline ochi niciodată

Este revoltător pentru mulți români să știe că au dat banii pe o sticlă cu balsam cu rufe, într-o cantitate mai mică decât s-ar fi așteptat. Acest lucru se întâmplă adesea, iar într-un videoclip viral pe Tik-Tok s-a demonstrat acest lucru.

ADVERTISEMENT

O femeie s-a filmat la raftul cu balsam cu rufe de la un supermarket din România și a devenit virală în mediul online, după ce a arătat că sticlele de balsam de rufe nu sunt pline ochi. Într-un alt videoclip, se arată că volumul lichidului corespunde cu dimensiunea etichetei, scrie Spynews.

Cum sticla este mai mare de obicei decât eticheta, pare că astfel s-a luat din recipient. La prima vedere, multe persoane s-au revoltat, după ce au crezut că scot din portofel aproape 30 de lei pentru mai puțin produs.

ADVERTISEMENT

Însă, aflați că sticlele din toate magazinele au la fel de puțin balsam cu rufe. Ce puteți face pentru a vă convinge? Încercați să cântăriți lichidul pentru a vedea dacă nivelul este la fel cu cel menționat pe etichetă.

Balsamul de rufe este toxic pentru piele?

Pe cât de frumos miroase și lasă hainele moi, balsamul de rufe poate fi un rival pentru sănătate. Puțini se mai gândesc, însă, la substanțele toxice pe care le conține un astfel de lichid.

ADVERTISEMENT

Unele substanțe care au fost identificate în balsamul de rufe de-a lungul timpului au efect asupra memoriei. Din cauza terpineol-alfa, de exemplu, riști să nu mai reții atât de bine lucrurile.

De asemenea, tot din cauza terpineol-alfa te poți confrunta cu o stare de amețeală, cu dureri de cap, cu senzația de foame, cu amorțeală, cu dureri de spate sau cu dureri de gât. Mai mult, află că în balsamul de rufe se găsește și acetatul de benzil.

ADVERTISEMENT

Acetatul de benzil este întrebuințat ca dizolvant. Vaporii pe care îi răspândește această substanță creează iritații ale pielii, ale ochilor, sunt afectate căile respiratorii, scalpul. Nu lipsesc tulburările alimentare sau perturbările somnului.

ADVERTISEMENT
Tags: