Sport

De ce nu vin suporterii la meciurile CSA Steaua. Marius Lăcătuș a dat verdictul: „Sunt sigur că se vor alătura majoritatea”

Marius Lăcătuș (59 de ani) a explicat motivul principal pentru care fanii nu vin la meciurile celor de la CSA Steaua București.
13.04.2023 | 10:00
De ce nu vin suporterii la meciurile CSA Steaua Marius Lacatus a dat verdictul Sunt sigur ca se vor alatura majoritatea
Marius Lăcătuș a fost prezent alături de Steaua 86 la meciul din Ghencea cu Poli Iași. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Marius Lăcătuș l-a atacat dur pe Gigi Becali și a vorbit despre situația în care se află CSA Steaua București. Simbolul Stelei, detalii despre promovarea echipei.

Marius Lăcătuș și motivele pentru care fanii nu vin la meciurile Stelei: „Atât timp cât sunt discuțiile astea…”

Marius Lăcătuș e convins că războiul dintre FCSB și Steaua îi face pe suporteri să stea departe de stadion la meciurile echipei din Liga 2: „Atât timp cât sunt discuţiile astea, cine e Steaua adevărată, cine nu e, cine are palmaresul, cine nu-l are… suporterul poate alege. Şi ştii cum e, suporterul are şi el mândria lui. Poate fi prezent alături de o echipă care joacă în Superliga, care joacă în cupele europene, care dă jucători pe la echipa naţională”.

ADVERTISEMENT

Un alt motiv este faptul că echipa evoluează în eșalonul secund: „Eu sunt sigur că suporterii adevăraţi, şi aici nu mă refer doar la cei din Bucureşti, în momentul în care CSA Steaua ar reuşi să promoveze, eu sunt sigur că majoritatea suporterilor şi din ţară se vor alătura acestei echipe. Şi ei au orgoliul lor, vor să joace la cel mai înalt nivel. Ori dacă tu eşti în Liga 2 şi nu ai drept de promovare, mai greu”, a spus legenda Stelei la emisiunea „Națiunea Stelistă”.

Marius Lăcătuș își menține ferm punctul de vedere cu privire la posibilitatea ca FCSB să joace în Ghencea: „Eu mi-am spus o părere. Dacă am deranjat sau nu, prea puțin îmi pasă. Mi-am spus părerea mea, că FCSB ar face bine să nu vină să joace în Ghencea. Punct. Sunt încă trei stadioane construite din bani publici în București. Pot juca și acolo. E părerea mea. Dacă contează sau nu contează, este mai puțin important.

ADVERTISEMENT

Am văzut că ei își doresc să joace în Ghencea, nu? Și nu au ajuns să joace în Ghencea. Înseamnă că la bază există un temei legal prin care nu pot juca la ora asta în Ghencea. Ce se va întâmpla pe viitor nu știu”, a mai spus Lăcătuș, la Digi Sport.

Marius Lăcătuș, detalii despre întâlnirea fostelor glorii ale Stelei cu ministrul Apărării: „Aceste întâlniri vor fi făcute lunar”

Marius Lăcătuș a dezvăluit detalii despre întâlnirea dintre fostele glorii ale Stelei și ministrul Apărării: „În general, s-a discutat despre promovare și tot ceea ce trebuie să se facă față de deptul de a promova. Da, din spusele domnului comandant, s-au făcut demersuri și se fac în continuare să se aleagă calea cea mai bună să se obțină acest drept.

ADVERTISEMENT

Sunt mai multe variante. Probabil în urma discuțiilor dintre conducătorii Stelei și cei din MAPN, se va lua hotărârea cea mai bună și apoi va fi făcută public. Cred că sunt două soluții, atât, nu mai mult. Eu mă refeream și în eventualitatea unei colaborări cu o persoană privată. (…)”.

Lăcătuș e optimist că Steaua își va rezolva problemele din sezonul viitor: „Deocamdată nu au făcut absolut nimic în ceea ce privește dreptul la promovare, dar sper să facă anul acesta, mai ales că limita răbdării suporterilor este acum la maxim. Probabil se va face ceva să promoveze sezonul următor”.

ADVERTISEMENT

Această întâlnire nu a fost ceva izolat și astfel de „ședințe” vor avea loc periodic: „Eu cred că aceste discuții sunt destul de avansate. Aceste întâlniri vor fi făcute lunar și ni se vor aduce la cunoștință pașii care vor fi făcuți. Probabil sunt conștienți că e destul de greu de schimbat legea sportului. Se caută cealaltă variantă”.

Cu toate acestea, Marius Lăcătuș nu ar accepta o funcție în cadrul clubului: „E destul de greu să găsească loc acolo pentru toți cei care au făcut performanță cu Steaua. Acum, depinde și de funcție, sigur că mi-ar plăcea să fiu alături de club, dar asta nu înseamnă că aș accepta o funcție administrativă, pentru că nu e lucrul care-mi place”.

ADVERTISEMENT