Sport

De ce Rapid – FC Voluntari 1-2 a fost cea mai dureroasă înfrângere pentru Dan Șucu

Criza continuă la Rapid după 1-2 cu FC Voluntari, iar Dan Șucu a fost extrem de afectat după eșecul de pe Giulești. A fost învins de o echipă pe care a criticat-o în termeni duri în trecut.
10.12.2023 | 13:52
De ce Rapid  FC Voluntari 12 a fost cea mai dureroasa infrangere pentru Dan Sucu
Dan Sucu, suparat pe echipele care sunt finantate de stat. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Înfrângerea cu Voluntari a fost poate cea mai grea din cariera lui Dan Șucu ca patron în Superliga. Finanțatorul Rapidului și-a exprimat în nenumărate rânduri nemulțumirea cu privire la faptul că se luptă în România cu echipe finanțate din bani publici. Șucu a dat chiar exemplul FC Voluntari pentru a explica de ce pachetul de modificări fiscale asumate de Guvern sunt resimțite cu adevărat doar de oamenii care bagă bani din propriul buzunar.

De ce Rapid – FC Voluntari 1-2 a fost cea mai dureroasă înfrângere pentru Dan Șucu. Motivul pentru care nu îi are la suflet pe ilfoveni

“Cluburile finanțate de primării vor primi banii înapoi sub formă de subvenții. De exemplu, FC Voluntari, care are 300 de spectatori, nu va fi afectat. Va trebui să plătească într-adevăr mai mult pentru închirierea stadionului și pentru bilete.

ADVERTISEMENT

Dar va primi, pur și simplu, bani mai mulți de la primărie. Toți cei care sunt subordonați comunităților, cum e și U Cluj, vor plăti puțin în plus, dar puținul ăla li se va întoarce înapoi tot de la primărie!

Sunt niște măsuri împotriva celor independenți, care vor să stea pe picioarele lor, drepți. E o lege făcută pentru cei care stau cu mâna întinsă, la cerșit și cu capul plecat. Doar cei care sunt independenți și stau pe picioarele lor vor plăti mai mulți bani. Este o lege pentru cei care stau cu mâna întinsă la cerşit”, a declarat Dan Șucu pentru Gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Dan Șucu, seară de coșmar. Rapid a pierdut ambele meciuri cu Voluntari din acest sezon, fanii giuleșteni au cântat imnul ilfovenilor

Practic, FC Voluntari a fost considerată de Dan Șucu exact genul de echipă care face rău fotbalului românesc. Pentru că gestionează bani veniți din taxele plătite de toți români și, mai mult, nici nu are suporteri care i-ar putea aduce pe viitor venituri proprii.

Un model total greșit pentru un om de afaceri cum este Dan Șucu, dar o echipă care pe teren a ținut Rapidul în criză. FC Voluntari s-a impus cu 2-1 în Giulești, iar patronul Rapidului a rămas minute bune în lojă, privind în gol. Acum, Șucu  este hotărât să bage adânc mâna în buzunar în pauza de iarnă pentru a îndrepta lucrurile. FANATIK a anunțat care sunt țintele în perioada de mercato.

ADVERTISEMENT

Supărarea lui Dan Șucu a fost cu atât mai mare cu cât FC Voluntari nu este la prima ispravă de acest fel. Ilfovenii s-au impus și în tur contra Rapidului, chiar la Voluntari, în luna august, cu același scor, 2-1. Și, cireașa de pe tort, fanii din peluza Rapidului și-au ironizat favoriții și au cântat imnul celor de la FC Voluntari în timpul partidei. O seară cu adevărat de coșmar pentru Dan Șucu.

Dan Șucu, vehement în privința banilor publici în fotbal: “Nu mi se pare normal să mă lupt cu cineva care primește banii din cer, din taxele pe care toți le plătim”

Distorsiunea concurenței, pentru că în fotbal există bani publici, asta e ce mă deranjează. În loc să corectam o anomalie, noi o adâncim. E inacceptabil. Mie, care știu cum am câștigat banii, care nu am făcut afaceri cu statul, nu mi se pare normal.

ADVERTISEMENT

Nu mi se pare normal să mă lupt cu cineva care primește banii din cer și din taxele pe care noi toți le plătim. Dacă vorbim de principii, locul banului e în buzunarul celui care l-a muncit.

Dacă el l-a scos din buzunar, înseamna ca are nevoie de șosele, de alte lucruri, pe care tu nu le poți face sigur. Un club privat trebuie sa fie privat”, a fost un alt moment în care Dan Șucu, la digisport.ro, s-a arătat revoltat de implicarea statului în Superliga.

Înfrângerea cu Voluntari o ține pe Rapid pe locul 4 în SuperLiga. Trupa lui Cristiano Bergodi nu a mai bătut pe nimeni de la derby-ul cu FCSB din 5 noiembrie. De la acel rezultat, giuleștenii au înregistrat 5 partide consecutive în care nu au mai cunoscut succesul, incluzând aici și remiza cu CFR Cluj în Cupa României.

ADVERTISEMENT