Life

De ce să nu acoperi mâncarea cu folie de aluminiu. La ce risc te expui

Care e motivul pentru care nu este bine să pui folie de aluminiu pe mâncare. Ce pericole pot apărea în organismul uman.
13.02.2024 | 18:00
De ce sa nu acoperi mancarea cu folie de aluminiu La ce risc te expui
Care e motivul pentru care nu este bine să pui folie de aluminiu pe mâncare. Ce pericole pot apărea în organismul uman. Sursa foto: temu.com
ADVERTISEMENT

De ce să nu acoperi mâncarea cu folie de aluminiu. La ce risc te expui. Un studiu a scos la iveală care sunt neplăcerile cu care te poți confrunta în cazul în care folosește folie pentru preparatele culinare gătite la cuptor.

Care e motivul pentru care nu este bine să pui folie de aluminiu pe mâncare. Ce pericole pot apărea în organismul uman

Care e motivul pentru care nu este bine să pui folie de aluminiu pe mâncare. Ce pericole pot apărea în organismul uman. Specialiștii transmit că folia alimentară se descompune în timpul gătirii, la temperaturi mai mari de 150 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Particulele de aluminiu ajung în mâncare peste limita maximă recomandată. De asemenea, cercetătorii spun că riscurile sunt la fel de mari și în cazul preparatelor culinare care sunt păstrate la rece, la frigider, având deasupra acest produs.

Bacteriile reușesc să se dezvolte mai rapid atunci când mâncarea este acoperită timp de câteva zile. Printre aceste bacterii se află stafilococul auriu, care poate provoca tulburări alimentare, și care nu este distrus prin expunerea la temperaturi înalte.

ADVERTISEMENT

Atunci când mâncarea gătită este lăsată la temperatura camerei mai mult de două ore bacteriile se înmulțesc rapid. Mai exact, acoperirea farfuriei cu folie de aluminiu prezintă același risc pentru că permite aerului să circule.

„Când aerul este prezent, acesta le permite bacteriilor să se dezvolte mai repede, așa că dacă dorești să te protejezi, împachetează alimentele în mod corespunzător”, spune dieteticianul Lindsay Malone, scrie msn.com.

ADVERTISEMENT

Cum trebuie păstrată mâncarea, de fapt

Cunoscutul dietetician a dezvăluit și cum trebuie păstrată mâncarea, de fapt, după ce a fost gătită. Expertul le recomandă gospodinelor să folosească întotdeauna recipiente puțin adânci și etanșe pentru a accelera procesul de răcire.

În plus, acestea au rolul de a ține bacteriile departe de preparatele culinare preferate. O altă regulă spune că este foarte important să congelăm o parte din mâncarea pregătită, înainte ca bacteriile să aibă timp să se instaleze.

ADVERTISEMENT

„Dacă ți-a rămas mai multă mâncare, cel mai inteligent lucru este să pui o parte din ea la frigider și restul să îl pui în congelator”, a mai completat specialistul în nutriție, mai arată sursa menționată mai sus.

ADVERTISEMENT