Life

De ce să nu dormi cu geamul deschis sau rabatat noaptea. Efectul pe care acest obicei îl are asupra organismului tău

Riscurile la care te expui atunci când dormi cu geamul deschis. Nu vei mai face asta după ce vei afla despre efectele negative.
01.01.2024 | 12:09
De ce sa nu dormi cu geamul deschis sau rabatat noaptea Efectul pe care acest obicei il are asupra organismului tau
De ce nu este bine să dormi cu geamul deschis. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Chiar dacă mulți oameni aleg să doarmă cu fereastra deschisă, specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că acest obicei poate fi unul foarte periculos pentru sănătate. Care sunt riscurile.

De ce nu este recomandat să dormi cu geamul deschis

Poate fi plăcut să dormi cu geamul deschis, mai ales în nopțile călduroase de vară, dar acest obicei nu este deloc benefic pentru sănătate. Specialiștii spun că există numeroase efecte negative.

ADVERTISEMENT

În primul rând, fereastra deschisă permite bacteriilor, care pot afecta sistemul imunitar, să pătrundă în cameră. Acest lucru ar putea conduce la îmbolnăvire, mai ales pentru persoanele care se confruntă cu afecțiuni respiratorii sau alergii.

Pe de altă parte, experții în în astm și alergie susțin că există un risc mai mare de dezvoltare a acarienilor și mucegaiului în încăpere atunci când geamul este larg deschis în timpul nopții.

ADVERTISEMENT

Temperaturile mai mici facilitează condensul și creează mediul propice pentru aceste organisme ce afectează calitatea aerului și sănătatea în general.  În plus, dacă dormi cu geamul deschis te expui și mai mult la alergeni,

Experții susțin că nivelul de expunere la acarienii de praf poate varia în funcție de vechimea casei, dar și de capacitatea de izolare. Totuși, fereastra deschisă suplimentează acești factori.

ADVERTISEMENT

Cum poți evita riscurile

De asemenea, cei care dorm cu geamul deschis toată noaptea sunt predispuși să dezvolte probleme respiratorii, iar cele deja existente se pot agrava. Tocmai de aceea trebuie să te gândești bine înainte de a face asta.

Însă, dacă nu poți renunța la acest obicei, cel mai bine este să iei câteva măsuri de precauție. Asigură o bună ventilație a aerului și asigură-te că temperatura în camera în care stai este una constantă, notează click.ro.

ADVERTISEMENT

Totodată, trebuie să fii conștient de factorii care influențează creșterea acarienilor și să găsești soluții pentru a-i combate, altfel nu faci nimic altceva decât să te expui unor riscuri.

ADVERTISEMENT
Tags: