Life

De ce să presari bicarbonat de sodiu pe carne. Gospodinele folosesc acest truc pentru cele bune preparate

La ce te ajută să presari bicarbonat de sodiu pe carne. Trucul știut de gospodine pe care ți-ai dori să-l fi aflat mai demult.
18.09.2022 | 16:55
De ce sa presari bicarbonat de sodiu pe carne Gospodinele folosesc acest truc pentru cele bune preparate
De ce să presari bicarbonat de sodiu pe carne. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Bicarbonatul este, cu siguranță, ingredientul minune aflat în orice bucătărie. Are numeroase beneficii pe care gospodinele le cunosc. Pe lângă faptul că ajută la curățenie sau îngrijire, te poate ajuta și să obții cele mai bune preparate culinare.

De ce să pui bicarbonat de sodiu de pe carne? Truc util pentru toți pasionații de bucătărie

Gospodinele cunosc deja faptul că bicarbonatul de sodiu este ingredientul minune din orice bucătărie. Bun la toate, poate fi folosit la curățenie, pentru a desfunda țevile sau chiar pentru a îndepărta petele de pe haine.

ADVERTISEMENT

Bineînțeles, este utilizat și în scopuri culinare, dar nu doar în prăjituri sau alte produse asemenea. Probabil că ți s-a întâmplat măcar o dată să mergi la masă la cineva, iar carnea servită să fie extrem de fragedă și suculentă.

Dacă te-ai întrebat cum a obținut acest rezultat, este posibil ca bucătarul să cunoască și să folosească următorul truc pentru a obține cele mai bune preparate din carne.

ADVERTISEMENT

Rolul bicarbonatului de sodiu este acela de a frăgezii carnea, în special dacă este vorba despre cea de vită sau de porc, care uneori poate fi destul de tare.

Pentru a scăpa de această problemă, este de ajuns să presari bicarbonat peste bucata de carne crudă și apoi să o lași la rece, în frigider, timp de aproximativ 4 ore. Ulterior, după ce ai curățat-o, este numai bună pentru a fi gătită.

ADVERTISEMENT

Adaugă bicarbonat de sodiu pe carne pentru ca această să fie mai rumenă

Dacă nu dispui de timpul necesar pentru a încerca metoda anterioară, mai există una. Adaugă bicarbonat de sodiu în apa în care urmează să fiarbă carnea.

După ce a dat în clocot, o poți scoate și este gata pentru a fi preparată după bunul plac. În acest mod, economisești timp.

ADVERTISEMENT

De altfel, dacă ești adeptul cărnii de pui mai rumene, freacă bucățile de pui cu bicarbonat înainte de gătire, iar acest lucru va trebui să ajute.

ADVERTISEMENT