Life

De ce să pui globuri roșii în brad. Cum împodobești corect pomul de Crăciun pentru a atrage bunăstarea în noul an

Toată lumea împodobește pomul de Crăciun în această perioadă. Cum faci însă asta în mod corect pentru a atrage bunăstarea în noul an?
16.12.2023 | 13:57
De ce sa pui globuri rosii in brad Cum impodobesti corect pomul de Craciun pentru a atrage bunastarea in noul an
Cum împodobești corect pomul de Crăciun pentru a atrage bunăstarea în anul an. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sigur împodobești și tu pomul de Crăciun curând sau poate l-ai împodobit deja. Cum faci acest lucru corect însă și pentru ce globuri trebuie să optezi pentru a atrage bunăstarea în noul an?

De ce să pui globuri roșii în brad

Există numeroase tradiții și superstiții legate de pomul de Crăciun. Iar una dintre ele vizează chiar data la care ar fi bine să îl împodobim. Se recomandă ca acest lucru să fie făcut în noaptea de Ajun, adică pe 24 decembrie.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, multe persoane nu respectă regula și aleg să împodobească pomul de Crăciun mai devreme. Un alt detaliu important e legat însă de ghirlandele pe care le folosim. Fiecare dintre ele are o semnificație aparte.

Astfel, dacă vrei să atragi bunăstarea în noul an, asigură-te că globurile roșii și strălucitoare nu lipsesc din el. Conform tradiției, globurile simbolizează lumina și bucuria Crăciunului.

ADVERTISEMENT

Totodată, ele reprezintă și unitatea oamenilor în perioada sărbătorilor. Astfel, este esențial să le ai în pomul de Crăciun. De cealaltă parte, globurile negre ar fi bine să fie evitate, având în vedere că nu emană niciun fel de strălucire sau o stare de spirit bună.

Cum împodobești corect pomul de Crăciun

Și nici steaua din vârf nu trebuie să lipsească dacă vrei să atragi bunăstarea anul următor. Acest ornament reprezintă Steaua de la Betleem, care a ghidat Magii către locul nașterii lui Iisus Hristos.

ADVERTISEMENT

De altfel simbolizează și lumina în viață, dar și direcția. Și se spune că e bine să ne punem și o dorință când aranjăm steaua în vârful bradului. Faimoșii clopoței nu pot să lipsească nici ei din pomul de Crăciun. Aceștia produc sunete, care aduc vestea bună și bucuria.

De altfel sunt și ei legați de nașterea lui Iisus Hristos. În ceea ce privește luminile, ghirlandele, sau alte ornamente, acestea au rolul de a oferi o atmosferă magică. Sunt interpretate totodată și ca lumina lui Hristos, care a venit pe lume odată cu nașterea Mântuitorului.

ADVERTISEMENT

Dacă și tu îți dorești, deci, să atragi norocul în noul an și să te bucuri de clipe frumoase în familie de Crăciun, ai grijă să împodobești bradul ca la carte. Cu siguranță atmosfera de sărbătoare o să se simtă altfel.

ADVERTISEMENT