Life

De ce stau stewardesele cu mâinile sub coapse la aterizare și la decolare și ce fac, de fapt, în timpul zborului. Așa se asigură că sunt protejați pasagerii

Ce face, de fapt, o stewardesă în timpul zborului cu avionul. Însoțitorii de zbor au un rol important și se asigură că toți călătorii sunt în siguranță.
22.02.2024 | 19:43
De ce stau stewardesele cu mainile sub coapse la aterizare si la decolare si ce fac de fapt in timpul zborului Asa se asigura ca sunt protejati pasagerii
De ce stau stewardesele cu mâinile sub coapse înainte să plece sau să aterizeze avionul. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care este poziția care îți poate salva viața atunci când te afli în avion. Stewardesele o adoptă de fiecare dată când decolează și aterizează aeronava și de multe ori se așază așa chiar și atunci când sunt simpli pasageri.

De ce stau stewardesele cu mâinile sub coapse atunci când decolează și aterizează avionul

Atunci când decolează sau aterizează avionul stewardesele adoptă, atunci când stau pe scaunele de săritură ale avionului, poziția numită „bracing” sau „de sprijin”. Chiar dacă pare un gest simplu, făcut la întâmplare, are o semnificație aparte.

ADVERTISEMENT

Fiecare însoțitor de zbor este învățat la cursuri să respecte această regulă, reprezentând o măsură de precauție foarte importantă în cazul în care în timpul zborului ar putea apărea evenimente neprevăzute.

Astfel că, după ce au terminat toate protocoalele impus, stewardesele se așază pe scaunele pliabile poziționate în spatele avionului, cu fața către pasageri. Ele își cuplează centura de siguranță și își pun palmele în sus sub picioare.

ADVERTISEMENT

Pe de o parte, această poziție le permită o postură mai bună și asigura fixarea centură de siguranță. Pentru a fi executată corect, degetul mare de la fiecare mână este ținut strâns, spre pumn, iar palmele trebuie să se fixeze foarte bine sub coapse, aproape de șezut.

Brațele se țin lipite de corp și picioarele la unghi drept cu tălpile lipite de podea. Motivele pentru care stewardesele își țin mâinile sub coapse în avion țin de siguranță, iar în cazul nedorit al unui impact, corpul va fi cât mai puțin afectat.

ADVERTISEMENT

Ce fac însoțitorii de zbor pe parcursul călătoriei

Poziția va restricționa mișcările corpului, iar riscurile de rănire vor fi diminuate. Totodată, îi ajută pe însoțitorii de zbor să-și mențină echilibrul în timpul decolării și aterizării.

În plus, chiar dacă pe parcursul zborului par relaxate, stewardesele sunt atente la toate echipamentele cu care un avion este dotat, ceea ce în limbajul de specialitate poartă denumirea de silent review” sau „evaluarea silențioasă”.

ADVERTISEMENT

În cazul unei aterizări forțate, echipajul adoptă această poziție, dar în care se păstrează partea inferioară a corpului în aceeași poziție, dar cu o mână care se poziționează deasupra celeilalte și se plasează în spatele capului, cu coatele ținute spre interior.

Astfel, o stewardesă va putea da comenzi de urgență în timp ce își protejează fețele și capetele de obiectele care ar putea zbura prin avion. De altfel, multe persoane adoptă poziția de sprijin și când nu sunt la lucru și o recomandă și pasagerilor, pentru în caz de urgență le-ar putea salva viața, notează libertatea.ro. 

ADVERTISEMENT