Life

De ce te doare piciorul când se schimbă vremea. Motivul te va surprinde cu siguranță

De ce te doare piciorul când se schimbă vremea? Poate te confrunți și tu cu această problemă la nivelul articulațiilor, dar nu știi motivul.
21.01.2024 | 17:12
De ce te doare piciorul cand se schimba vremea Motivul te va surprinde cu siguranta
De ce te doare piciorul când se schimbă vreme. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

E normal dacă te doare piciorul când se schimbă vremea? Ce declanșează, de fapt, această senzație neplăcută și ce trebuie să facem? Un specialist vine cu niște sfaturi esențiale.

De ce te doare piciorul când se schimbă vremea

Dr. Tarek Nazer, medic primar Ortopedie, a vorbit la Spectacola despre durerile articulare din sezonul rece. Poate și pe tine te doare piciorul când se schimbă vremea, dar nu știai care este cauza.

ADVERTISEMENT

Cum apare această problemă și ce legătură are cu vremea de afară? Medicul spune că de vină este schimbarea din atmosferă. Iar odată cu asta, presiunea din atmosferă scade și ea.

De cealaltă parte, presiunea intraarticulară crește. Iar persoanele care au deja o presiune intraarticulară mai mare decât cea normală, o să resimtă această schimbare, fără a știi explicația.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, dacă nu există probleme la nivelul articulațiilor, atunci nu te doare piciorul când se schimbă vremea. E posibil însă să simți un anumit disconfort, însă și acesta să nu fie sesizabil.

Când e nevoie să mergi la medic

„Atunci când vorbim de vreme rece sau de iarnă, vorbim de o schimbare în atmosferă, asta înseamnă că presiunea în atmosferă scade. Odată ce scade presiunea atmosferică, prin compensare, presiunea intraarticulară crește. În momentul în care avem o presiune intraarticulară mai crescută, decât cea normală, automat articulația noastră simte acest lucru.

ADVERTISEMENT

Dacă avem o articulație sănătoasă, resimte foarte puțin, poate un disconfort sau deloc.  Dacă avem o problemă preexistentă, în momentul în care crește presiunea intraarticulară, iese la suprafață și atunci resimțim mai mult disconfort și durere.”, a declarat Dr. Tarek Nazer, medic primar Ortopedie, conform Spectacola.

Ce să facă daci te doare piciorul când se schimbă vremea? Să fim conștienți de faptul că există o problemă. Iar aceasta nu e valabilă doar în cazul membrelor inferioare, ci și în cazul membrelor superioare.

ADVERTISEMENT

Astfel, fie că simțim dureri la nivelul articulațiilor de la mâini sau de la picioare, dacă acestea devin insuportabile, e bine să apelăm la un specialist. Medicul spune că acestea pot semnala o problemă reumatică care într-adevăr necesită tratament.

„Dacă resimțim la schimbarea de vreme, cel mai probabil este o problemă reumatică. Dacă resimțim durerea la o singură articulație, fie ea mână, picior, înseamnă că există o problemă locală acolo, de cele mai multe ori de natură ortopedică.”, a continuat acesta.

ADVERTISEMENT
Tags: