News

De ce trebuie să fie atenți șoferii și la portbagaj. Amenda este uriașă

Amendă de trei mii de lei pentru toți șoferii care încalcă această regulă. Poliția nu iartă pe nimeni. Se fac zilnic controale
03.12.2022 | 13:00
De ce trebuie sa fie atenti soferii si la portbagaj Amenda este uriasa
Amendă usturătoare pentru un detaliu banal din portbagaj. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Poliția Română a anunțat noi controale în această perioadă. Chiar dacă lumea se gândește mai degrabă la sărbătorile de iarnă, mulți s-ar putea să le facă mai săraci. Se poate întâmpla din cauza unei greșeli banale. Șoferii trebuie să fie atenți și la portbagaj, nu numai în față atunci când conduc.

Amendă uriașă pentru șoferii neatenți

Mai exact, oamenii legii te pot lăsa în doi timp și trei mișcări fără trei mii de lei în portofel, dacă nu ești atent la anumite detalii. Amenda, trebuie să recunoaștem cu toții, este una usturătoare și depășește cu mult salariul minim pe economie, la nivelul întregii țări.

ADVERTISEMENT

Polițiștii nici nu vor să audă de milă în această situație, mai ales că, într-o situație delicată, detaliul pentru care ești amendat îți poate salva viața ta sau pe cea a celorlalți pasageri sau participanți la trafic.

Astfel, vă readucem aminte că, potrivit prevederilor în vigoare, fiecare conducător auto, accentuăm, fiecare conducător auto, trebuie să aibă în mașină, de obicei în portbagaj, trusă de prim ajutor, un triunghi reflectorizant și, de asemenea, un extinctor.

ADVERTISEMENT

Câteva zeci de lei te pot scăpa de amendă. Există în acest moment pe piață kituri întregi de prim ajutor care costă puțin peste 30 de lei. Un pachet auto complet care conține toate cele de mai sus sare de 100 de lei, dar dacă ne-am apuca să comparăm cu amenda tot ar fi un plus evident.

Precizăm că mai bine de 23.000 de angajaţi din Ministerul Afacerilor Interne vor acţiona, la nivel naţional, în minivacanţa de Sfântul Andrei şi Ziua Naţională. Aceștia vor fi prezenţi în locurile unde sunt organizate diverse evenimente, dar şi pe arterele aglomerate din această perioadă.

ADVERTISEMENT

“Începând de mâine şi până duminică, la nivel naţional vor acţiona peste 23.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi angajaţi de la alte structuri. Aceştia îşi vor concentra eforturile pe acţiunile de prevenire, fiind în acelaşi timp pregătiţi să intervină în sprijinul cetăţenilor în caz de nevoie.

Conducerea Ministerul Afacerilor Interne a dispus ca efectivele mobilizate în aceste zile să acorde o maximă atenţie locurilor şi evenimentelor unde se aşteaptă un număr mare de persoane. Potrivit estimărilor de la acest moment, pe timpul minivacanţei vor fi organizate 1.470 de evenimente la care se preconizează prezenţa a peste 500.000 de persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI.

ADVERTISEMENT

Monica Dăjbog a menţionat că 6.000 de cadre MAI vor fi prezente la manifestările de Ziua Naţională a României.  “Cu prilejul Zilei Naţionale a României, autorităţile centrale şi locale vor organiza 337 de manifestări publice şi ceremonii militare. Cele mai importante din punct de vedere al numărului de participanţi vor fi în Bucureşti, Alba Iulia, Craiova, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Aproximativ 6.000 de cadre MAI cu peste 1.280 de mijloace tehnice vor participa la manifestările planificate pentru Ziua Naţională. La parada de 1 Decembrie care va avea loc în Capitală vor participa 327 de efective cu 28 de mijloace tehnice. Totodată, în cadrul evenimentului va fi organizată şi o expoziţie la care vor fi prezente 54 de cadre MAI, cu 28 de mijloace tehnice şi doi câini de serviciu. Pentru desfăşurarea în siguranţă a activităţilor publice prilejuite de Ziua Naţională, structurile MAI vor fi în alertă la nivel naţional. Doar în Bucureşti vor acţiona peste 1.500 de cadre MAI”, a mai afirmat Monica Dajbog.

ADVERTISEMENT