News

De Înviere, o tânără a sunat la 112, susţinând că a fost răpită. Ce au descoperit poliţiştii care au căutat-o ore în şir

Poliţiştii din Bacău şi Neamţ au fost în alertă în Noaptea de Înviere, după ce o femeie de 25 de ani a sunt la 112 susţinând că a fost răpită şi sechestrată.
16.04.2023 | 18:09
De Inviere o tanara a sunat la 112 sustinand ca a fost rapita Ce au descoperit politistii care au cautato ore in sir
Tânăra a sunat în mai multe rânduri la 112, punându-i pe poliţişti pe piste false
ADVERTISEMENT

Poliţiştii din două judeţe au fost puşi pe jar în Noapte de Înviere, de apelul unei tinere din Bacău care a telefonat la 112, reclamând că a fost răpită şi se află sechestrată într-o locuinţă din Neamţ. Zeci de jandarmi şi agenţi au fost puşi în stare de alertă.

În timpul căutărilor, tânăra le-a dat poliţiştilor informaţii false

Tânăra de 25 de ani este originară din comuna Letea Veche, judeţul Bacău, iar la momentul efectuării apelului la 112 se afla la locuinţa iubitului său din localitatea Traian, judeţul Neamţ. După ce transmis că este sechestrată ea a întrerupt brusc apelul telefonic, fără a oferi detalii suplimentare.

ADVERTISEMENT

Imediat au fost mobilizați zeci de polițiști de investigații criminale, ordine publică, rutieră, luptători pentru acțiuni speciale și jandarmi, însă lucrurile aveau să se desfăşoare într-o dinamică total neaşteptată şi în permanentă schimbare.

Asta deoarece în timpul cercetărilor tânăra a tot revenit cu apeluri în care a furnizat nume și date personale false, inducând în eroare echipele de investigaţie. Totodată, ea susţinea că ar fi fost luată cu forța din gara din municipiului Roman și transportată pe raza unei comune din județul Neamț, unde ar fi fost sechestrată într-un imobil.

ADVERTISEMENT

“În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au stabilit că, tânăra are 25 de ani, este din comuna Letea-Veche, iar în ziua sesizării, s-ar fi aflat la locuința concubinului acesteia, de pe raza comunei Traian.

Ulterior depistării de către polițiști, tânăra le-a explicat acestora că, nu ar fi dorit ca părinții să cunoască locul unde se afla”, transmite IPJ Bacău. Activitățile au fost realizate cu sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Bacău, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Brigada Operațiuni Speciale Bacău.

ADVERTISEMENT

Cazul este un nou prilej pentru oamenii legii de a atrage atenţia cu privire la apelarea abuzivă şi fără temei a numărului unic de urgenţă. “Problema apelurilor false la 112 nu este una numai instituțională, ci a tuturor celor care la un moment dat, au nevoie de ajutor.

“Fiți responsabili când apelați 112! Poate acel timp ocupat de apeluri nejustificate, privează o persoană aflată în nevoie de ajutorul oamenilor legii”, a tranmsi purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bacău.

ADVERTISEMENT

Şi la începutul acestui an, un bărbat din Bucureşti şi-a înscenat răpirea ca să pună mâna pe banii mamei sale. Pentru 1.500 de euro, acesta a complotat cu un amic, s-a lăsat legat la mâni şi la picioare şi s-a filmat ca s-o impresioneze pe femeie, aceasta sunând însă la 112, în loc să-i livreze banii “răpitorului”.

 

ADVERTISEMENT