Sport

De la antrenor, la doctor! Carlo Ancelotti este oficial ”Il Dottore”

Carlo Ancelotti a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea mai multor facultăți importante din lume. Antrenorul lui Real Madrid a reușit să obțină și o diplomă de doctorat.
11.10.2023 | 18:35
De la antrenor la doctor Carlo Ancelotti este oficial Il Dottore
Carlo Ancelotti a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea mai multor facultăți importante din lume. Antrenorul lui Real Madrid a reușit să obțină și o diplomă de doctorat. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

La 64 de ani, antrenorul lui Real Madrid a primit o nouă titulatură. La Parma, lui Carlo Ancelotti i-a fost oferit titlul de Doctor Honoris Causa pentru tot ce a realizat în cariera de fotbalist, dar și în cea de antrenor. Tehnicianul italian a reușit să obțină și diploma de doctorat pe propriile forțe.

De la antrenorul lui Real Madrid la doctor

Carlo Ancelotti s-a născut în apropiere de Parma, la Reggiolo, Italia. Antrenorul lui Real Madrid a fost prezent la o ceremonie alături de foarte mulți oameni importanți din domenii diferite. La rândul său, Don Carlo a primit și titlul onorific de Doctor Honoris Causa. Titlu oferit din partea mai multor Universități importante din lume, pentru activitatea sa profesională din lumea fotbalului.

ADVERTISEMENT

“Pentru noi, este o mare onoare și satisfacție că domnul Ancelotti a acceptat recunoașterea noastră, care vine dintr-un oraș-cheie al vieții lui. El este un ambasador al țării noastre, al teritoriului nostru în lume”, a spus rectorul Universității, Paolo Andrei, în cadrul ceremoniei.

La ceremonie, rectorul Universității din Parma a făcut și o declarație legată de noua aventură pe care o va avea Carlo Ancelotti în Brazilia: “În 2024, o aventură extraordinară îl așteaptă pe Carlo Ancelotti, ceva care pentru mulți antrenori reprezintă doar un vis: postul de selecționer al Braziliei. Va fi primul străin din ultimii 60 de ani care o să ocupe acest rol și al patrulea din istorie”.

ADVERTISEMENT

După această declarație, antrenorul celor de la Real Madrid nu a negat. Însă, a vrut să treacă peste acest subiect controversat: “Este un subiect tabu, să vorbim despre altceva”. Până în acest moment, Don Carlo nu a confirmat un acord cu Federația de Fotbal a Braziliei. Cel mai probabil, pentru că italianul se axează pe ce are de făcut la formația de pe Bernabeu, unde va sta până în 2024.

Carlo Ancelotti a primit o nouă titulatură

În cadrul ceremoniei, Doctor Carlo Ancelotti a făcut câteva declarații. Antrenorul lui Real Madrid susține că fotbalul a fost o școală foarte bună în viața sa. Tehnicianul italian este în fenomenul fotbalului de 44 de ani, de la vârsta de 15 ani. A mărturisit că vine pe stadion cu aceeași pasiune ca în prima zi.

ADVERTISEMENT

“Mulți vor spune că am luat puține teste, în realitate am luat multe și la fiecare trei zile iau mai multe. O să le spun jucătorilor mei ‘mă puteți striga doctor’. Puterea fotbalului nu stă într-un individ, ci în tot grupul. 

Nu este munca, este pasiunea, care mi-a dat voie să mă dedic fotbalului pentru 44 de ani, iar acest lucru nu îl poți cumpăra de la magazin. Imprevizibilitatea acestui sport îmi oferă o pasiune puternică. Nu a reprezentat niciodată un sacrificiu sau un job. Am fost așa la 15 ani și așa sunt și astăzi. Dacă nu ai pasiune, nu poți să te exprimi 100%.”, a declarat Doctor Carlo Ancelotti, la ceremonie, potrivit celor de la The Sun.

ADVERTISEMENT

Carlo Ancelotti este unul dintre cei mai buni antrenori din istoria fotbalului și un fost fotbalist de mare calibru. Don Carlo a cucerit majoritatea trofeelor importante atât ca jucător, dar și ca tehnician. În cariera de fotbalist a evoluat ca mijlocaș central. La Parma, AS Roma și AC Milan. A ridicat deasupra capului trofee precum Champions League, Supercupa Europei, Scudetto, Cupa Italiei și Supercupa Italiei.

Ca antrenor, a stat pe banca unora dintre cele mai bune echipe din top 5 campionate din Europa. AC Milan, Chelsea, Juventus, PSG, Bayern Munich, Napoli, Everton și Real Madrid. A câștigat titlul de cel mai bun antrenor al unui club, Champions League de 4 ori, Supercupa Europei Club World Cup. A luat titlul în Serie A, Bundesliga, Premier League, Ligue 1 și La Liga, dar și alte Cupe și Supercupe. Don Carlo este și antrenorul cu cele mai multe victorii în Liga Campionilor, 110.

ADVERTISEMENT