În sezonul de iarnă, murăturile sunt la mare căutare, mai ales în zonele urbane. La oraș, nu toată lumea se încumetă să pună murături toamna, așa că optează pentru variantele din comerț. La Kaufland, vedetele la acest capitol sunt celebri castraveți cornișon. Multă lume i-a încercat, măcar odată în viață, dar nu mulți sunt cei care știu de unde provin.
Castraveții murați sunt o adevărată delicatesă. În sezonul rece, mai mult ca niciodată, castraveții murați sunt serviți cu preparate din carne și nu numai. Cel mai adesea, aceștia sunt folosiți pentru a face delicioasa salata de boeuf.
Gospodinele optează pentru castraveții murați din comerț, mai ales că oferta este una extrem de variată. Murăturile de pe rafturile supermarketurile sunt pentru toate gusturile și, mai ales pentru toate buzunarele.
Atunci când mergem la cumpărături, este recomandat să citim și etichetele alimentelor pe care le punem în coș. Însă, de cele mai multe ori, acest aspect este neglijat, mai ales dacă suntem pe grabă.
Tocmai din acest motiv, nu multă lume știe ce pune în coșul de cumpărături. De exemplu, mulți dintre cei care optează pentru murăturile din comerț tind să creadă că sunt produse în România. Ei bine, realitatea este cu totul și cu totul alta.
Castraveții cornișon care se găsesc pe rafturile din Kaufland nu sunt produși în România. Aceștia sunt distribuiți și importați de Kaufland tocmai din India. Această informație este scrisă chiar pe eticheta borcanelor.
Fără doar și poate, este un detaliu la care nu multă lume s-ar fi așteptat. Cu atât mai mult cu cât la noi în România se cultivă cantități uriașe de castraveți. Însă, se pare că atunci când vine vorba de prezența lor pe rafturile supermarketurilor, lucrurile stau diferit.
Deși nu sunt autohtoni, castraveții cornișon de la Kaufland sunt foarte gustoși. În perioada sărbătorilor de iarnă, nimeni nu mai ține cont de proveniența lor, mai ales când stocurile se epuizează instant.
Spre deosebire de castraveții murați clasici, castraveții cornișon din Kaufland sunt preparați după o rețetă specială. Dincolo de apa și oțet, la prepararea lor se mai folosește și zahăr și ardei roșu chilli.
Castraveții cornișon sunt o adevărată delicatesă, atât consumați ca și garnitură, dar și în diverse combinații, precum în salata de boeuf. De foarte multe ori, gospodinele sunt foarte generoase atunci când vine vorba de cantitatea de castraveți pe care o folosesc în prepararea salatei.