Life

De unde provine, de fapt, carnea de la Meda. Surpriza e una uriașă pentru românii care cumpără produsele

Care sunt principalii furnizori de carne la care apelează compania Meda. Produsele lor se vând în mai bine de 3.000 de supermarketuri din țară
13.01.2024 | 15:00
De unde provine de fapt carnea de la Meda Surpriza e una uriasa pentru romanii care cumpara produsele
De unde vine carnea pe care o folosește Meda. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Meda este una dintre cele mai cunoscute companii producătoare de mezeluri din România. Momentan, compania deține al 4 loc pe cota de piață, iar sediul lor este în Capitală. Mulți români cumpără zilnic mezeluri de la Meda, însă, nu mulți știu de unde provine, de fapt, carnea lor.

Meda are cel puțin 3.000 de puncte de desfacere în supermarketurile din țară

Meda este una dintre cele mai cunoscute companii producătoare de mezeluri de la noi din țară. Zilnic, produsele lor ocupă rafturile miilor de supermarketuri, iar românii cumpără constant produsele lor.

ADVERTISEMENT

Compania cu sediul în București a câștigat inimile, dar și încrederea consumatorilor. Produse lor dețin mai multe certificate de calitate, iar asta le-a adus locul patru pe piață.

Unul dintre cele mai populare preparate din carne care poartă semnătura Meda sunt crenvurștii din piept de pui. Aceștia sunt cei mai vânduți de pe piață, ceea ce a făcut ca fabrica să își mărească capacitatea de producție.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, compania a crescut și s-a dezvoltat, iar acum, produsele semnate de Meda se găsesc în peste 3.000 de magazine. Pentru ca totul să meargă ca la carte, Meda are peste 800 de angajați care se asigură că producția și nu numai funcționează perfect.

Compania apelează la cei mai buni furnizori din întreaga Europă

Cei de la Meda se asigură că folosesc materie primă de calitate pentru ca produsele lor să fie gustoase și să respecte normele de calitate. În fiecare lună, fabrica Meda achiziționează aproape 1.000 de tone de carne de porc.

ADVERTISEMENT

Pentru că nu se uită deloc la bani când vine vorba de calitatea produselor pe care le oferă clienților, Meda are cheltuieli anuale de 12-13 milioane de euro. Această cifră este una imensă și reprezintă aproximativ 50% din cifra de afaceri.

Compania producătoare de mezeluri își alege foarte bine furnizorii. Cu unii dintre ei colaborează constant, în timp ce la unii dintre ei apelează doar atunci când este nevoie.

ADVERTISEMENT

În total, Meda are aproximativ 100 de furnizori. Din 100 de furnizori, cu 20 dintre ei, compania colaborează constant, iar cu unii doar de 3-4 ori pe an.

Înainte de a cumpăra carnea de la furnizori, Meda se asigură că aceasta îndeplinește toate criteriile de calitate. Carnea de porc se cumpără odată pe lună, iar prețul ei variază în funcție de Bursa de Carne din Olanda.

Printre cei mai importanți furnizori de carne pentru Meda se numără Polonia, Ungaria, Olanda, Spania, Franța și Italia. Pentru a se asigura ca totul este conform criteriilor de calitate și că marfa sosește la timp, Meda păstrează o comunicare eficientă cu toți.

ADVERTISEMENT