Life

De unde provine laptele din Kaufland. De ce sortimentul K-Classic este mai ieftin ca restul

De unde este, de fapt, laptele de la Kaufland și care este motivul pentru care produsele din marca proprie sunt mai ieftine decât celelalte.
03.03.2024 | 14:51
De unde provine laptele din Kaufland De ce sortimentul KClassic este mai ieftin ca restul
De unde provine, de fapt, laptele K-Classic de la Kaufland. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Te-ai întrebat vreodată de unde provine laptele K-Classic de la Kaufland? Totul este scris chiar pe etichetă, însă este posibil să nu-l fi observat dacă nu ai acordat mai multă atenție. Care este, de fapt, motivul pentru care produsele de gama proprie sunt mai ieftine decât celelalte.

De unde provine, de fapt, laptele de la Kaufland

Românii tind să consume tot mai mult lapte odată cu trecerea timpului, au remarcat specialiștii, iar o mare parte dintre oameni îl cumpără de la magazinele mari și supermarketuri, pe listă aflându-se și Kaufland.

ADVERTISEMENT

Aici se găsește și laptele K-Classic- marca proprie a supermarketului. Gigantul oferă asigurări că produsul respectă toate standardele și că este de înaltă calitate. Același lucru aplicându-se și celorlalte alimente din gamă.

„Fiecare produs K-Classic garantează calitatea controlată, la un preț atrăgător. În plus, diversitatea uriașă de produse îți oferă posibilitatea să alegi din peste 1.000 de articole K-Classic, de la mezeluri, cereale și lactate, până la paste, dulciuri și hrană pentru animale.

ADVERTISEMENT

Pur și simplu mai mult pentru puțin: mai mult gust, mai multă diversitate, la prețuri avantajoase”, au transmis reprezentanții Kaufland despre calitatea produselor din gama proprie, conform playtech.ro. 

Totodată, potrivit informațiilor puse la dispoziție, este laptele K-Classic este produs de Albalact și este 100% românesc. Acest detaliu se regăsește chiar pe etichetă, dar nu mulți îi acordă importanță.

ADVERTISEMENT

De ce sunt mai ieftine produsele din marca proprie

Unul din motivele pentru care laptele K-Classic este mai cumpărat decât altele, este acela că este mai ieftin- la fel ca toate celelalte produse din gama proprie a magazinelor. Iar în urmă cu câteva zile, Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, susținea că și-ar dori ca mărcile proprii ale supermarketurilor să fie scoase din comerț. 

Dacă propunerea va fi aplicată, românii vor avea de suferit, deoarece mărcile private ale retailerilor au ajun să reprezinte 18,5% din piaţa bunurilor de larg consum din România, conform unui studiu realizat de Nielsen.

ADVERTISEMENT

Cu toate că produsele din marca proprie Kaufland și nu numai au un preț mai mic, calitatea nu este neapărat una inferioară, deoarece sunt fabricate de marii producători care colaborează și cu brandurile consacrate.

Motivele pentru care sunt mai accesibile aceste alimente sunt mai multe. Pentru că supermarketurile produc pentru ele, nu trebuie să plătească costurile de distribuție, reclame sau etichetare externă.

Retailerii pot avea mai mult control asupra lanțului de aprovizionare și, uneori, alimentele sunt făcute cu ingrediente mai ieftine. Pe de altă parte, mărcile proprii nu presupun eforturi de marketing și publicitate, scrie economedia.ro. 

ADVERTISEMENT
Tags: