Life

De unde să nu îți cumperi niciodată apă de băut. Când devine periculoasă, de fapt

Tu știi de unde să nu îți cumperi niciodată apă de băut? Când este ținută în anumite condiții, sticla de apă plată sau minerală poate deveni un pericol.
22.07.2023 | 19:36
De unde sa nu iti cumperi niciodata apa de baut Cand devine periculoasa de fapt
De unde să nu îți cumperi niciodată apă de băut. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

De unde să nu îți cumperi niciodată apă de băut? Chiar dacă apa poate părea la prima vedere o băutură sigură, prezintă și ea câteva riscuri. Contează enorm condițiile în care sticlele de apă plată sau minerală sunt depozitate.

De unde să nu îți cumperi niciodată apă de băut

În zilele toride de vară, când îți este sete, poate nu mai ții cont de unde îți cumperi apa de băut și vrei doar să te hidratezi. Află că sunt anumite locuri de unde să nu îți cumperi niciodată apă de băut.

ADVERTISEMENT

Nu multe persoane sunt atente când vine vorba de depozitarea apei. Dacă vezi sticlele de apă ținute în soare la vreo terasă, ori pe niște vitrine, evită să le achiziționezi. Specialiștii spun că odată ținută în soare, o sticlă de apă poate deveni periculoasă.

Medicul primar Cristian Ursu a vorbit despre cât de periculos poată să devină apa plata și minerală. Se pare că atunci când apa stă în lumina directă a soarelui, la temperaturi de peste 40 de grade, numeroși compuși toxici din recipientele de plastic se transferă în lichid.

ADVERTISEMENT

Ce efect are acest lucru asupra organismului? În timp, microplasticul ingerat poate avea consecințe crunte pentru organism. Iar aici vorbim despre boli precum cancer pulmonar, la prostată, ori cancer la sân.

„Apa se încălzește și fiind foarte caldă nici nu mai are proprietățile pe care ar trebui să le aibă, nici nu îi cade bine celui care bea. Apa nu trebuie să fie foarte rece, dar nici încălzită, la temperatura camerei”, a explicat medicul, potrivit Digi 24.

ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să bei apă rece vara

Indicat ar fi, spune el, să achiziționăm apă în recipient de sticlă. În acest mod evităm pericolul pentru organismul nostru și știm că o să consumăm o băutură cât se poate de sigură.

De unde să nu îți cumperi niciodată apă de băut, deci? Din spațiile în care vezi că sticlele au fost ținute în bătaia soarelui. Specialiștii vin însă și cu niște recomandări referitoare la apa rece.

ADVERTISEMENT

Deși multe persoane pot fi tentate să consume apă rece, având în vedere temperaturile ridicate, și acest lucru poate fi periculos pentru organism. Dacă în primă fază apa reduce temperatura corpului, acest lucru nu va dura.

Ulterior, organismul nostru ajunge să consume mai multă energie pentru a regla temperatura corpului la loc. Digestia va fi încetinită, având în vedere efortul pe care organismul nostru îl va depune. De asemenea, proteinele nu vor mai fi prelucrate în totalitate în stomac, mai spun specialiștii.

ADVERTISEMENT
Tags: