Sport

Debutantul Borza, primit în grupul greilor de Alibec, Florinel Coman și Cicâldau. Foto și video

Jucătorii naționalei României au susținut antrenamentul oficial înaintea meciului cu Belarus. Debutantul Andrei Borza a fost primit în grup de Alibec, Coman și Cicâldău.
11.10.2023 | 20:43
Andrei Borza, primit în grup de „greii” de la naționala României. Foto: FANATIK.
ADVERTISEMENT

După ce a susținut conferința de presă, naționala României a intrat pe teren pentru antrenamentul oficial dinaintea meciului cu Belarus, joi, 12 octombrie, ora 21:45, în etapa a 7-a din preliminariile Euro 2024. FANATIK a asistat la pregătirea „tricolorilor” înaintea meciului de pe „Szusza Ferenc” din Budapesta.

Naționala României, antrenament oficial înaintea meciului cu Belarus

Conferința de presă a naționalei României a început în jurul orei locale 18:15 și s-a încheiat după 30 de minute. Edi Iordănescu a vorbit pe larg atât despre starea gazonului, care se prezintă groaznic, cât și despre starea de spirit înaintea unui meci extrem de important în privința calificării la Euro 2024.

ADVERTISEMENT

Antrenamentul oficial a început în jurul orei locale 19:00 (ora 20:00, ora României). Înainte de conferința de presă, Edi Iordănescu a inspectat gazonul. Selecționerul consideră că felul în care arată gazonul echivalează cu o lipsă de respect la adresa echipei de fotbal a României.

Edi Iordănescu a inspectat gazonul de pe „Szusza Ferenc”. Foto: FANATIK.
Edi Iordănescu a inspectat gazonul de pe „Szusza Ferenc”. Foto: FANATIK.

La ședința de pregătire oficială au asistat și Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, cât și președintele Răzvan Burleanu. Ambii oficiali de la Casa Fotbalului s-au salutat cu Andrei Burcă, fundașul naționalei României.

ADVERTISEMENT
Răzvan Burleanu l-a salutat pe Andrei Burcă. Foto: FANATIK.
Răzvan Burleanu l-a salutat pe Andrei Burcă. Foto: FANATIK.

Andrei Borza a fost convocat în premieră la naționala României. Tânărul fundaș stânga al Rapidului a fost chemat în locul lui Mario Camora, care s-a accidentat. Fost campion cu Farul, Borza și-a făcut loc între „veteranii” de la echipa națională a României.

Edi Iordănescu, iritat de suprafața de joc înainte de Belarus – România

Edi Iordănescu este optimist înaintea meciurilor cu Belarus și Andorra și este convins că „tricolorii” vor obține cele șase puncte care îi vor duce temporar pe primul loc în grupă. Totuși, gazonul se prezintă în condiții extrem de proaste, iar selecționerul s-a arătat îngrijorat la conferința de presă.

ADVERTISEMENT
Cum arată gazonul de pe „Szusza Ferenc” cu 24 de ore înainte de Belarus - România. Foto: FANATIK.
Cum arată gazonul de pe „Szusza Ferenc” cu 24 de ore înainte de Belarus – România. Foto: FANATIK.

„Vă mulțumesc că sunteți din nou alături de noi. Facem pași spre obiectivul nostru, spre îndeplinirea lui și asta ne bucură. Sunt trist pentru că nu putem avea suporterii naționalei alături de noi, dar vrem să le ducem acasă trei puncte.

Mă aștept la un joc dificil, suntem puși în gardă de mijloacele adversarului nostru, Belarus a arătat lucruri bune în această grupă. Ne-au creat și nouă probleme la București. Eu consider că e o echipă în creștere, cu un antrenor nou.

ADVERTISEMENT

Cel mai important e felul cum intrăm în joc, iar eu vreau să subliniez ceva, vă rog să scrieți asta, nu e nimeni din lumea asta care să aibă încredere mai mare în acest grup decât mine.

E catastrofal terenul! Consider o lipsă de respect pentru noi, dar am fost învățați să depășim bariere chiar și în această grupă, suntem pregătiți să trecem și de acest obstacol, nu ne poate împiedica o suprafață de joc.

Dar nu mi se pare firesc, mai ales că se joacă fără fani și se putea juca pe o suprafață decentă. Vom fi echipa pusă mai mult în dificultate, pentru că suntem echipa care are nevoie mai mult de victorie”, a declarat Edi Iordănescu, la conferința de presă.


  • 4.00 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru pronosticul „X” la meciul Belarus – România

ADVERTISEMENT