Sport

Edi Iordănescu, înainte de Belarus – România. Cum putem câștiga la Budapesta

Edi Iordănescu este pregătit înaintea duelului dintre Belarus și România, vorbind și despre terenul de pe stadionul de la Budapesta, pe care se va disputa meciul.
11.10.2023 | 19:28
Edi Iordanescu inainte de Belarus  Romania Cum putem castiga la Budapesta
Edi Iordănescu, pregătit înainte de Belarus - România, dar nemulțumit de teren
ADVERTISEMENT

Selecționerul României are încredere în jucători și este convins că aceștia vor reuși să obțină cele șase puncte puse în joc pentru duelurile cu Belarus și Andorra, comentând și situația gazonului, de care este dezamăgit

Edi Iordănescu, pregătit înainte de Belarus – România, dar nemulțumit de teren

Edi Iordănescu este pregătit înainte de confruntarea dintre Belarus și România, care se va disputa la Budapesta, vorbind despre jucători, pe care îi simte pregătiți pentru a obține o victorie extrem de importantă în vederea calificării la EURO 2024.

ADVERTISEMENT

„Vă mulțumesc că sunteți din nou alături de noi. Facem pași spre obiectivul nostru, spre îndeplinirea lui și asta ne bucură. Sunt trist pentru că nu putem avea suporterii naționalei alături de noi, dar vrem să le ducem acasă trei puncte.

Mă aștept la un joc dificil, suntem puși în gardă de mijloacele adversarului nostru, Belarus a arătat lucruri bune în această grupă. Ne-au creat și nouă probleme la București. Eu consider că e o echipă în creștere, cu un antrenor nou.

ADVERTISEMENT

Cel mai important e felul cum intrăm în joc, iar eu vreau să subliniez ceva, vă rog să scrieți asta, nu e nimeni din lumea asta care să aibă încredere mai mare în acest grup decât mine.

E catastrofal terenul! Consider o lipsă de respect pentru noi, dar am fost învățați să depășim bariere chiar și în această grupă, suntem pregătiți să trecem și de acest obstacol, nu ne poate împiedica o suprafață de joc.

ADVERTISEMENT

Dar nu mi se pare firesc, mai ales că se joacă fără fani și se putea juca pe o suprafață decentă. Vom fi echipa pusă mai mult în dificultate, pentru că suntem echipa care are nevoie mai mult de victorie”.

„Încrederea mea e totală în jucători!”

„Ieri am pregătit un singur antrenament, încrederea mea e totală în ei, dacă vom arăta versiunea noastră cea mai bună, sunt sigur că putem face un joc bun, cu un rezultat de care avem nevoie în cursa noastră.

ADVERTISEMENT

Suntem neînvinși, nu ne-a fost frică de nimeni, dar suntem în gardă. Gestionez un grup inteligent, cu băieți inteligenți, există o chimie între noi. Din păcate nu avem o altă soluție decât victoria, din fericire asta înseamnă că suntem la un pas de calificare.

Îmi doresc minte limpede, un joc clar, pentru că sunt multe lucruri care se pot întâmpla în timpul meciului, nu mă interesează doar să ducem puncte acasă. Nu ne permitem luxul să fim superficiali.

Aș răspunde mai concentrat la latura fotbalistică, e un meci important al României. Îmi doresc liniște și pace în lume, ne afectează pe toți când în lume se întâmplă situații nefericite, dar mă opresc aici”, a continuat Edi Iordănescu.

Concentrarea noastră merge în altă direcție. Salut gestul Federației din Kosovo și Elveției, pentru amânarea jocului. Toată lumea își dorește ca rezultatele să se obțină pe teren, nu la masa verde.

Îmi doresc să se respecte, când vine vorba despre program, să persiste principiul egalității, adică să se termine campania în același timp pentru toate echipele, să nu fie echipe care să termine înainte campania și altele care să o termine după”, a mai spus selecționerul României.

„Vreau să închei subiectul Boloca!”

„Eu știu că mesajele merg în spațiul public și ca echipa să nu se ducă cu gândul în alte părți. O să fiu scurt și la obiect. Mai avem încă trei jocuri, fără jocul de mâine și 

Daniel Boloca evolua în Serie B, am avut trimiși la el la club, au stat zece zile, au stat alături de el, de familia lui, i-au transmis ce înseamnă naționala României și l-au urmărit șase luni de zile.

Anumite voci, care îmi puneau în spate decizia unui băiat care e liber să aleagă ce dorește sufletul lui, acele voci nici nu știau cine e Boloca. Când a ales să reprezinte naționala, am spus că e un băiat de caracter și că nu mai are mult și va face pasul în Serie A.

Am convingerea că dacă nu venea acel apel al naționalei Italiei, cu siguranță ar fi continuat la naționala României. El mi-a spus că și dacă ar fi fost o șansă de 1% să reprezinte naționala Italiei, o va face, iar el a fost liber să aleagă acest lucru. Închei acest subiect!”, a mai spus Edi Iordănescu la conferința de presă.

„Ar fi o problemă ca Niță să fie mulțumit că e rezervă la națională!”

„Ținem cont de felul în care arată terenul, dar am datoria să mă gândesc la ambele jocuri. Avem puțini băieți care sunt obișnuiți să joace la trei zile, avem nevoie de băieți care să fie obișnuiți să țină ritmul și să poată juca o dată la trei zile.

De când am venit, Florin Niță a jucat mai puțin când nu a mai jucat. Ar fi fost o problemă ca Niță să fie mulțumit că e rezervă. Stăm bine la capitolul portari, avem mulți tineri portari la un nivel înalt, iar Radu e la un nivel cel mai înalt.

Poate să se impună la Bournemouth și să revină în perspectiva echipei naționale. Toată lumea trebuie să se pună în slujba echipei și să o ajute să se califice.

Vreau ca noi să fim matematic calificați, dar dacă va trebui să luptăm și să suferim pentru calificare, vom face și asta, sunt sigur că vom găsi calea!”, a încheiat Edi Iordănescu.


  • 1.87 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru pronosticul „PsF: X” la meciul Belarus – România

ADVERTISEMENT