News

Decizia a fost luată! Se începe vaccinarea în masă din octombrie

07.08.2020 | 10:41
Decizia a fost luata Se incepe vaccinarea in masa din octombrie
ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată în privința Israelului. Oficialii au hotărât ca după 10 octombrie 2020 să înceapă testarea pe subiecți umani a vaccinului anti- covid 19.

Informația fost confirmată chiar de Benny Gantz, ministrul Apărării. Acesta a mers în vizită la institutul de cercetări biologice al Armatei și s-a interesat personal despre reușita proiectului.

ADVERTISEMENT

Publicația Times of Israel menționează că vaccinul a fost testat pe animale cu eficacitate de 100 % . Nu se știe însă ce rezultate ar putea să aibă pe oameni.

Decizie fermă a Israelului

Dacă vaccinul va da rezultatele scontate în fazele de testare făcute de Ministerul Sănătății, producția vaccinului va asigura imunizarea cu prioritate a populației israeliene, institutul putând asigura 10-15 milioane doze.

ADVERTISEMENT

În Israel s-au înregistrat 78 000 de cazuri de covid-19. După ce în aprilie se reușise scăderea numărului de infectări ,acum se înregistrează o dinamică sporită a cazurilor.

Vă readucem aminte că mii de persoane s-au adunat în Piaţa Rabin din Tel Aviv pentru a protesta faţă de gestionarea pandemiei de Covid-19 de guvernul israelian.

ADVERTISEMENT

Aproape 300 de poliţişti au fost în zonă pentru a-i proteja pe manifestanţi, pentru a menţine ordinea şi a superviza măsurile de distanţare socială, a indicat Poliţia.

Mare parte dintre manifestanţi au purtat măşti, însă fără a păstra distanţa de doi metri unul faţă de celălalt, a constatat un jurnalist de la AFP.

ADVERTISEMENT

Unii au avut pancarte pe care putea fi citit “Lăsaţi-ne să respirăm”. Un ecou la “Nu pot să respir”, preluat de manifestanţii contra violenţelor Poliţiei în lumea întreagă după moartea lui George Floyd, un american de culoare în vârstă de 46 de ani, căruia un poliţist i-a ţinut genunchiul pe gât timp de nouă minute.

Manifestaţia a fost organizată de grupuri de muncitori independenţi, de mici firme dar şi de artişti, care se simt abandonaţi de Guvern după închiderea forţată a afacerilor lor şi a locurilor publice în pandemie.

ADVERTISEMENT