Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Decizia conducerii lui Metz în cazul Boloni: „Le arată jucătorilor cine e şeful!”

Ladislau Boloni a primit o veste surprinzătoare din parea conducerii lui Metz. Ce se întâmplă cu antrenorul român, care a pierdut și cu Lyon, scor 1-2.
24.02.2024 | 10:45
Decizia conducerii lui Metz in cazul Boloni Le arata jucatorilor cine e seful
Loți Boloni și Metz sunt pe locul 17 în Ligue 1 după 22 de meciuri cu 17 puncte. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni a vorbit despre situația sa contractuală în FANATIK și lăsa de înțeles că ar putea să nu mai continue la Metz din vară. Conducerea lui Metz l-a asigurat că are tot sprijinul și nu se pune problema demiterii până în vară, chiar dacă echipa se află pe loc retrogradabil.

Ladislau Boloni, situație complicată la Metz: „A primit încredere din partea conducerii”

Gabi Safta a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre situația lui Boloni: „A primit încredere deplină din partea conducerii până la finalul sezonului. Toată lumea l-a vrut dat afară, suporterii strigau în timpul interviului: ‘Demisia!’. 

ADVERTISEMENT

Imediat după acel incident, Ladislau Boloni a fost reconfirmat: „După două zile, conducerea clubului l-a asigurat de tot sprijinul său. I-au revenit doi jucători accidentați. Zece meciuri fără victorie, doar acel egal la Marseille. E la 5 puncte de locul de baraj”.

Alin Buzărin e de părere că echipa lui Boloni este depedentă de un jucător: „Dacă îl scoți de acolo pe internaționalul georgian care s-a întors de la Ajax… Dacă nu e ăla nu e nimic”. 

ADVERTISEMENT

Cristi Coste, moderatorul emisiunii a completat: „Mikautadze a fost cel mai bun jucător al lui în liga secundă, golgheterul campionatului și l-au vândut la Ajax. Acum s-a întors să îi ajute. Îl mai are pe Lamkel Ze pe care l-a avut la Anvers”.

Comparație între cei mai în vogă antrenori români

Gabi Safta a spus mai în glumă, mai în serios: „Dacă și-ar aduce mereu foștii jucători pe care i-a antrenat cum sunt Ronaldo, Varane…”, în timp ce Alin Buzărin a făcut o comparație între cei mai în vogă antrenori români: „Eu pe Boloni mi l-aș închipui antrenând în Turcia. Nu știu dacă la Gaziantep. În schimb pe Șumudică nu mi-l închipui antrenând în campionatul francez absolut deloc.

ADVERTISEMENT

Domne, Șumudică antepenultimul loc din Turcia și Boloni antepenultimul loc din Franța. Singurul antrenor român din top cinci campionate. 71 de ani, 108 selecții, ca fotbalist nu poate fi comparat cu Șumudică. Ca antrenor, totuși, titluri prin Portugalia, prin Belgia.

În România, poate și din vina lui Boloni, este mult mai mediatizat Șumudică. Mult. După fiecare meci. Cum a zis, cum a vorbit în româno-turco-portughezo-engleză. Ce părere are despre ultimul corner bătut de Rapid și viitorul aut care i se va da… Boloni e și mai scump la vorbă și nu e cea mai comunicativă persoană”.

ADVERTISEMENT

De ce îi acordă încredere Metz lui Ladislau Boloni: „E o strategie”.

Andrei Vochin a comentat decizia clubului francez de a merge în continuare pe mâna tehnicianului român: „Mai rar. Eu înțeleg raționamentul. Pentru mine nu este o garanție că acest contract va merge până la capăt. E mai mult decât un gest din punctul meu de vedere, e o strategie. 

Pentru că în momentul în care diriguitorul arată grupului de jucători că are încredere în acel antrenor, atunci acel antrenor poate lua orice măsură dorește în interiorul lotului. 

Și asta trebuie să știe jucătorii. Sunt mulți jucători care gândesc cam așa: ‘Pe-ăsta îl dă afară. Vezi-ți mă de treaba ta cu ce îmi ceri tu mie’. Și atunci un conducător deștept asta face dacă el crede în continuare în acel antrenor. 

Îi acordă încredere ca să arate cine rămâne în continuare șeful și de cine trebuie să asculte. Dar asta nu este o garanție că dacă rezultatele vor fi așa, la un moment dat probabil în contrapartidă Loți va fi cel care să spună: Nu mai pot să fac mai mult decât am făcut și nu cer nicio despăgubire’”.

Ladislau Boloni, meci extrem de important în Ligue 1. Decizia conducerii lui Metz

ADVERTISEMENT