Sport

Motive de optimism pentru Ladislau Boloni după 9 meciuri fără victorie. Anunțul făcut de presa franceză

Cu Ladislau Boloni pe bancă, Metz a ajuns la 9 meciuri fără victorie în Ligue 1. Cu toate acestea, antrenorul are motive de optimism în urma anunțului făcut de presa franceză.
23.02.2024 | 17:08
Motive de optimism pentru Ladislau Boloni dupa 9 meciuri fara victorie Anuntul facut de presa franceza
Ladislau Boloni, antrenorul lui Metz, a ajuns la 9 meciuri fără victorie în Ligue. Sursa Foto: X (Twitter)
ADVERTISEMENT

Metz a pierdut ultimul meci din Ligue 1 cu Montpellier, scor 0-3. După duelul din campionat, Ladislau Boloni a ajuns la 9 meciuri fără victorie cu echipa pe care a promovat-o din Ligue 2 în sezonul precedent.

Motive de optimism pentru Ladislau Boloni după 9 meciuri fără victorie. Anunțul făcut de presa franceză

Chiar dacă rezultatele nu sunt cele dorite de fani sau chiar de conducere, presa din Franța anunță că antrenorul român nu va fi schimbat în acest sezon. Astfel, după cele 9 meciuri fără victorie, Ladislau Boloni are șansa de a îndrepta rezultatele.

ADVERTISEMENT

“Metz nu a avut decât cinci atacuri construite după minimum zece pase în această stagiune în Ligue 1! Și chiar dacă tehnicianul echipei grena, Ladislau Boloni, este un adept al jocului de tranziție, echipa acestuia posedă penultimul atac din campionat, cu numai 18 goluri marcate.

Deși este conștient de limitele echipei sale, patronul lui Metz nu e genul care să își demită antrenorii în timpul sezonului. El a făcut acest lucru doar de trei ori de la sosirea sa în 2009 (2).

ADVERTISEMENT

În această etapă, Boloni nu e amenințat. Și pentru că clubul nu ar avea mijloacele necesare pentru a-l compensa pe antrenorul român, care a sosit în iunie 2022 și căruia i-a și prelungit la vară contractul până în 2025.

Surse din anturajul lui Metz susțin că antrenorul este nevoit să se mulțumească cu o echipă limitată. Mercato de iarnă nu l-a ajutat”, au notat cei de la L’Equipe.

ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni, întrerupt de fanii lui Metz în timpul interviului. Ce au strigat ultrașii?

Metz a suferit o nouă înfrângere sub comanda lui Ladislau Boloni. Astfel, formația din Ligue 1 a ajuns la 9 meciuri consecutive fără victorie în campionat. După rezultatul rușinos cu Montpellier, scor 3-0, ultrașii lui Metz vor ca antrenorul român să fie îndepărtat din funcție.

În timpul discursului pe care Ladislau Boloni l-a susținut la finalul duelului din etapa 22, fanii au strigat “Boloni, demisia!”. Antrenorul lui Metz s-a arătat dezamăgit în urma reacției pe care au avut-o suporterii. Așadar, Boloni a mai spus un ultim lucru și a încheiat interviul: “Frustrarea lor nu poate fi mai mare decât a mea”.

ADVERTISEMENT

Presa din Franța scrie despre tehnicianul român că ar putea să părăsească banca tehnică a lui Metz. Se pare că în locul lui Boloni conducerea are deja pe listă trei variante de antrenori. Metz este pe locul 17 în Ligue 1 cu 17 puncte. Echipa se află la 5 puncte de pozițiile 16, 15 și 14.

ADVERTISEMENT