Sport

Decizia în cazul Simonei Halep se amână! Anunțul TAS pentru Fanatik

Așteptarea continuă în aflarea verdictului după audierile Simonei Halep în cazul de dopaj. Anunțul Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru Fanatik.
19.02.2024 | 14:22
Decizia in cazul Simonei Halep se amana Anuntul TAS pentru Fanatik
TAS amână publicarea verdictului în cazul de dopaj al Simonei Halep. Răspunsul forului de la Lausanne pentru Fanatik. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Decizia TAS în cazul de dopaj al Simonei Halep se amână! Dubla campioană de Grand Slam a fost audiată în perioada 7-9 februarie 2024 la Lausanne în cazul de dopaj în urma căruia a fost suspendată 4 ani din tenis. La 10 zile distanță de la încheierea audierilor, TAS a anunțat că o dată privind publicarea verdictului nu este încă disponibilă.

Decizia în cazul Simonei Halep se amână!

Simona Halep a fost suspendată 4 ani din tenis pentru o dublă încălcare a programului anti-doping. Cea mai titrată jucătoare de tenis din România a fost depistată pozitiv cu roxadustat în timpul US Open 2022, iar în mai anul trecut a fost notificată că i s-au descoperit „nereguli” în pașaportul biologic.

ADVERTISEMENT

Fostul lider WTA a depus apel la TAS, a fost audiată și se află în așteptarea verdictului. Românca speră în micșorarea sau anularea suspendării de 4 ani. Într-un răspuns pentru FANATIK, TAS a anunțat că decizia în cazul Simonei Halep va întârzia să apară.

Mai mult decât atât, la 10 zile după încheierea audierilor, TAS a precizat că nu este posibilă o dată privind publicarea sentinței arbitrale. Completul de judecată format din Annabelle Bennett (Australia), președinte, americanul Jeffrey G. Benz (arbitrul ales de Simona Halep) și germanul Ulrich Haas (arbitrul desemnat de ITIA) încă deliberează hotărârea.

ADVERTISEMENT

Anunțul TAS pentru Fanatik

„În prezent, completul de arbitraj deliberează și pregătește hotărârea arbitrală care conține decizia sa. La momentul redactării, nu este posibilă indicarea unei date pentru notificarea sentinței arbitrale către părți”, se arată în răspunsul TAS pentru FANATIK.

Anunțul TAS pentru FANATIK în cazul de dopaj al Simonei Halep.
Anunțul TAS pentru FANATIK în cazul de dopaj al Simonei Halep.

Revenită în România după audieri, Simona Halep a fost extrem de deranjată de atitudinea jurnaliștilor care au încercat să obțină răspunsuri. Între timp, campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 a dat în judecată compania care a produs suplimentul contaminat cu Roxadustat, Quantum Nutrition.

ADVERTISEMENT

Fostul lider WTA cere daune de peste 10 milioane de dolari. Românca a intentat procesul la un tribunal din New York, în Manhattan. Halep susține că atât neglijența, cât și afirmațiile false ale companiei Quantum Nutrition, care funcționează sub numele de Schinoussa Superfoods, au dus la situația în care se află sportiva născută la Constanța.

Simona Halep a plecat în Dubai

Simona Halep nu a stat mult timp în România după audierile de la TAS. Fostul lider WTA a revenit în Dubai, unde continuă pregătirile în speranța de a reveni pe terenul de tenis. Totuși, „Simo” nu uită să își satisfacă plăcerile din când în când.

ADVERTISEMENT

La finalul săptămânii trecute, Simona Halep a mers la cofetăria de lux din Dubai Cipriani Dolci. Luni, 19 februarie, Simona Halep a revenit pe terenul de tenis. Românca a exersat atât serviciul, cât și loviturile de forehand. În această perioadă are loc turneul de 1.000 de puncte de la WTA Dubai.

ADVERTISEMENT