Dubla campioană de Grand Slam a fost audiată timp de 3 zile în procesul de dopaj și speră ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne să-i micșoreze suspendarea de 4 ani dictată în prima fază de ITIA.
Până la aflarea sentinței de la TAS, Simona Halep a hotărât să dea în judecată compania canadiană care a produs suplimentul nutritiv și care, în opinia ei, a dus la suspendarea sa pe 4 ani pentru dopaj.
Fostul lider WTA cere daune de peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care operează sub numele de Schinoussa Superfoods, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022 cu Roxadustat, medicament folosit adesea de persoanele cu anemie.
Conform ESPN, românca este de părere că neglijenţa companiei şi afirmaţiile false că suplimentul era legal i-au afectat cariera şi i-au provocat umilinţă. Halep, care a intentat procesul la un tribunal din New York, cere și daune punitive.
Halep, în vârstă de 32 de ani, a precizat că a folosit suplimente Schinoussa în timpul US Open din 2022 şi că Keto MCT pe care l-a luat a fost contaminat cu Roxadustat, care nu a fost dezvăluit pe etichetă.
Compania Quantum nu a comentat în niciun fel acțiunea Simonei Halep, dar anul trecut fondatorul acesteia a afirmat că sportiva caută un vinovat şi că firma sa a fost transformată în ”ţapul ispăşitor”.
Ion Țiriac a adus acuzații fără precedent în cazul de dopaj al Simonei Halep. Omul de afaceri a afirmat că proba de sânge, în urma căreia româncei i s-au descoperit ”nereguli” în pașaportul biologic, nu ar fi trebuit luată în calcul.
La finalul audierilor, dubla campioană de Grand Slam s-a arătat încrezătoare că va avea parte de un verdict favorabil în cazul de dopaj, dar nu știe momentul în care acesta va fi anunțat.
Conform unei surse din cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, decizia ar putea să fie luată deja, însă până la momentul în care verdictul va fi anunțat public va mai dura o perioadă bună.