News

Decizie CMBSU: Opt școli din Capitală își reiau activitatea doar cu profesori. Elevii vor fi în vacanță

CMBSU a decis ca opt unităţi şcolare din Capitală să-și reia activitatea strict pentru profesori.
24.10.2021 | 21:22
Decizie CMBSU Opt scoli din Capitala isi reiau activitatea doar cu profesori Elevii vor fi in vacanta
Decizie CMBSU: Opt școli din Capitală își reiau activitatea doar cu profesori. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mariana Stancu Ţipişcă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bucureşti, a anunțat, duminică, că în şedinţa CMBSU s-a adoptat o hotărâre pentru ca opt școli din Capitală să îşi reia activitatea, însă fără elevii care se află de luni în vacanţă.

Într-o declarație de presă, Mariana Stancu-Ţipişcă a explicat că doar profesorii își vor putea relua activitatea în școli, dar nu și elevii care sunt în vacanţă.

ADVERTISEMENT

Situația atipică se va aplica în 8 școli din București, atât publice, cât și private.

Opt şcoli din Bucureşti îşi vor relua activitatea, dar fără elevi. CMBSU: ”Se întorc cadrele didactice”

”Nu se întorc elevii, dacă ei sunt în vacanţa şcolară dispusă prin ordinul ministrul Educaţiei. Se întorc cadrele didactice care vor desfăşura alte activităţi, pentru că în unităţile de învăţământ publice şi private, pe lângă activităţile şcolare, activităţile de cursuri, se desfăşoară şi alte activităţi, activităţi specifice procesului de învăţământ, activităţi conexe.

Iar reluarea activităţii pentru aceste activităţi şcolare se impunea simetric tot printr-un act prin care le-a fost sistată sau suspendată activitatea pentru acel interval”, a informat Mariana Stancu-Ţipişcă, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Unitățile școlare, atât publice, cât și private, care își reiau activitatea, dar fără elevi:

  • Şcoala Gimnazială Vasile Alecsandri
  • Liceul Tehnologic Sf. Pantelimon
  • Şcoala postliceală sanitară Sf. Vasile cel Mare
  • Şcoala Gimnazială Just4kids
  • Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr
  • Şcoala Giminazială 167,
  • Liceul Teoretic Marin Preda
  • Colegiul Tehnic Iuliu Maniu
ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii a precizat că şcolile particulare din Bucureşti pot să primească elevi dacă aceste unități nu au reglementată vacanţa.

Ministerul Educației nu poate afecta structura anului școlar în unitățile de învățământ private. Așadar, în aceste școli nu se poate aplica decizia CNSU privind suspendarea cursurilor pentru două săptămâni.

ADVERTISEMENT

”La acest moment, elevii din unităţile şcolare publice sunt în vacanţă, pentru că, printr-un ordin al ministrului Educaţiei, s-a dispus, prin derogare sau prin modificarea altui ordin al ministrului Educaţiei care prevedea structura anului şcolar, s-a dispus o vacanţă pentru perioada care începe de pe 25 octombrie.

ADVERTISEMENT

Şcolile private nu au intrat sub incidenţa ordinului ministrului Educaţiei care a reglementat o perioadă de vacanţă începând cu 25 octombrie.

Vacanţa a fost instituită prin ordinul ministrului Educaţiei doar pentru unităţile şcolare publice”, a mai spus Mariana Stancu-Ţipişcă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS