News

Decizie de ultimă oră în dosarul Caracal. Lovitură dată familiilor Luizei și Alexandrei

03.06.2020 | 17:23
Decizie de ultima ora in dosarul Caracal Lovitura data familiilor Luizei si Alexandrei
ADVERTISEMENT

O decizie de ultimă oră luată de magistrați în dosarul crimelor din Caracal vine ca o lovitură cruntă pentru familiile Luizei Melencu și Alexandrei Măceșanu, cele două fete despre care s-a spus că ar fi fost ucise de Gheorghe Dincă.

Decizie de ultimă oră în dosarul Caracal. Lovitură dată familiilor Luizei și Alexandrei

Miercuri, 3 iunie, Judecătorii Tribunalului Olt au decis să respingă, în camera preliminară, cererile şi excepțiile ridicate în dosarul Caracal şi au constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriu de către parchet, respectiv DIICOT.

ADVERTISEMENT

Familiile celor două fete dispărute, despre care se spune că au fost ucise de Gheorghe Dincă, Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, au solicitat judecătorului de cameră preliminar, pe 20 mai, retrimiterea rechizitoriului la procurori, în vederea completării urmăririi penale, termenul pentru deliberare şi pronunțare fiind ziua de 3 iunie.

Din păcate pentru cele două familii afectate, solicitările şi excepţiile ridicate de reprezentanții lor legali din dosar au fost respinse de către judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Olt.

ADVERTISEMENT

În această speță, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Gabriel Arabelea, spune că soluția pronunțată poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare, conform Agerpres.

În data de 15 ianuarie, la Tribunalul Olt a fost înregistrat rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din cazul Caracal.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Gheorghe Dincă rămâne în arest preventiv la Penitenciarul Craiova

În urmă cu o zi, magistraţii Tribunalului Olt au decis menținerea măsurii de arest preventiv faţă de cei doi inculpaţi din dosarul Caracal, respectiv Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu. Soluţia a fost pronunţată în camera de consiliu şi putând fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

ADVERTISEMENT

La judecata de marți a cazului privind verificarea măsurilor preventive faţă de Dincă şi Risipiţeanu, în prezent deţinuţi în Penitenciarul Craiova, instanţa a constatat legalitatea şi temeinicia arestării preventive şi a decis menţinerea acesteia.

ADVERTISEMENT