Fotbal international

Decizie drastică luată de casele de pariuri din Marea Britanie. De Bruyne și Bale sunt principalii „vinovați” pentru pierderile suferite

Bookmakerii au scos din ofertă pariurile legate de omul meciului după ce unele alegeri au fost făcute de fani împotriva realității din teren pentru a le facilita câștigurile.
30.11.2022 | 16:36
Decizie drastica luata de casele de pariuri din Marea Britanie De Bruyne si Bale sunt principalii vinovati pentru pierderile suferite
Bookmakerii au decis să scotă din ofertă pariurile legate de Player of the Match după ce au descoperit că fanii votează pentru a-și facilita câștigurile. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

„Player of the Match” este acordat la fiecare partidă pe baza votului fanilor. Și, în primă instanță, exista și posibilitatea de a paria pe jucătorul care va primi trofeul. Însă, casele de pariuri din Marea Britanie au decis să scoată din ofertă această opțiune, considerând că la unele meciuri alegerile au fost făcute tocmai pentru a facilita câștigurile.

Bookmakerii deranjați de opțiunile care au sfidat realitatea

Un Marcus Rashford, decisiv în victoria Angliei contra galezilor, desigur, merita titlul de „Player of the Match”. Asta ca să dăm unul dintre exemplele din meciurile disputate ieri.

ADVERTISEMENT

La fel au stat lucrurile și în multe alte cazuri. Cu Ochoa, care a apărat penaltyul în Mexic – Polonia, Richarlison, autor al unei duble la debutul Braziliei, ori Casemiro, care a marcat unica reușită a fotbaliștilor carioca în meciul cu Elveția. Iar lista poate continua.

Au fost însă și cazuri în care opțiunile nu au avut legătură cu realitatea din teren. Este cazul lui Bale, la meciul SUA – Țara Galilor, chiar dacă există ceva circumstanțe, galezul înscriind golul egalizator.

ADVERTISEMENT

Însă de notorietate a fost desemnarea lui Kevin De Bruyne, MVP la jocul contra Canadei (1-0). Cu atât mai mult cu cât chiar jucătorul avea să recunoască, la conferința de presă, că nu merita acest statut.

„Nu cred că am jucat prea bine și chiar nu știu de ce am primit trofeul pentru cel mai bun om al meciului. Poate e din cauza numelui meu”, a spus atunci Kevin De Bruyne.

ADVERTISEMENT

Bookmakerii au ajuns însă la concluzia că, dincolo de dragostea fanilor, exista și un alt motiv. Profitând de portița lăsată de organizatori mulți dintre fani au votat de mai multe ori.

Și au făcut-o tocmai pentru a-și maximiza șansele ca jucătorul ales pe biletele de pariuri să intre în posesia trofeului. Iar ei, implicit, să obțină câștiguri importante.

ADVERTISEMENT

Pierderi de milioane de lire sterline pentru casele de pariuri

Jurnaliștii englezi de la Daily Mail oferă și cifre. Și vorbesc despre câștiguri de până la 200.000 de lire sterline cu opțiuni dintre cele amintite.

Inițial, casele au mers pe varianta de a oferi cote mici pentru vedete precum Cristiano Ronaldo sau Neymar, sau chiar de a le elimina din lista de opțiuni.

Însă, după ce au plătit sume între un milion și 1,5 milioane de lire sterline în cazuri pe care le-au considerat suspecte, unele au mers mai departe. Și au decis să scoată din ofertă acest tip de pariu.

ADVERTISEMENT