Fotbal international

Marcus Rashford, gest emoționant după golurile marcate cu Țara Galilor. Cum și-a omagiat un prieten răpus de cancer. Foto

Marcus Rashford a oferit momente emoționante după golurile cu Țara Galilor. Starul englez i-a dedicat reușitele unui prieten răpus de cancer.
30.11.2022 | 11:01
Marcus Rashford gest emotionant dupa golurile marcate cu Tara Galilor Cum sia omagiat un prieten rapus de cancer Foto
Marcus Rashford i-a dedicat golurile din meciul cu Țara Galilor prietenului care a murit din cauza cancerului. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Anglia s-a impus lejer în duelul britanic cu Țara Galilor, scor 3-0 și merge cu moralul ridicat în optimile de finală, unde va da piept cu Senegal, sâmbătă, 4 decembrie, ora 21:00, ora României. Marcus Rashford a contribuit decisiv la victoria Albionului cu cele două goluri pe care i le-a dedicat unui prieten care a decedat în urmă cu două zile din cauza cancerului.

Marcus Rashford, gest emoționant după golurile înscrise cu Țara Galilor

Cu golurile din meciul cu Țara Galilor, Marcus Rashford a ajuns la trei reușite după faza grupelor la Campionatul Mondial din Qatar. După primul gol din meciul cu Țara Galilor, Rashford s-a pus în genunchi și a arătat spre cer.

ADVERTISEMENT

Starul lui Manchester United a explicat la finalul partidei că i-a dedicat golul lui Garfield Hayward, prietenul lui Rashford, care a pierdut o luptă lungă cu cancerul și a decedat în urmă cu două zile.

„Din păcate, mi-am pierdut unul dintre prietenii în urmă cu câteva zile. A avut o luptă destul de lungă cu cancerul, așa că sunt mulțumit că am reușit să marchez pentru el”, a fost reacția lui Marcus Rashford după meciul cu Țara Galilor.

ADVERTISEMENT
Marcus Rashford i-a dedicat golurile prietenului răpus de cancer. Sursă foto: Twitter - @UtdDistrict.
Marcus Rashford i-a dedicat golurile prietenului răpus de cancer. Sursă foto: Twitter – @UtdDistrict.

Marcus Rashford a doborât un record după golurile din meciul cu Țara Galilor

Marcus Rashford a înscris de două ori în partida cu Țara Galilor, ultima din grupa B de la Campionatul Mondial din Qatar. Fotbalistul în vârstă de 25 de ani a doborât astfel un record, devenind primul fotbalist de la Manchester United care a marcat de trei ori la o Cupa Mondială în tricoul Angliei din 1966 încoace.

Ultimul fotbalist al „diavolilor roșii” care izbutea să înscrie trei goluri pentru naționala Albionului era Bobby Charlton, la Cupa Mondială din 1966, când Anglia reușea să câștige trofeul. Meciul cu Țara Galilor a fost prima partidă în care Rashford s-a aflat încă din primul minut pe teren.

ADVERTISEMENT

„A fost o provocare pentru el”, a declarat Gareth Southgate, după ce l-a introdus titular pe Rashford în meciul cu Anglia, ținând cont că prietenul starului de la Manchester United decedase în urmă cu câteva zile.

Anglia o înfruntă pe Senegal în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar

Anglia a terminat pe primul loc în grupa B cu două victorii și un rezultat de egalitate. Este pentru prima oară din 2006 când englezii se clasează pe locul 1 în grupă la o Cupă Mondială. Atunci, Anglia se oprea în faza sferturilor finală după ce era eliminată de Portugalia.

ADVERTISEMENT

În optimile de finală formația pregătită de Gareth Southgate o va înfrunta pe Senegal, care a obținut calificarea în optimi după ce a învins Ecuador, scor 2-1. Partida va avea loc, duminică, 4 decembrie, ora 21:00.

În cealaltă optime de finală stabilită până acum se vor duela Olanda – SUA. Americanii au obținut biletul de calificare în optimi după victoria la limită, scor 1-0 cu Iran.

ADVERTISEMENT