Sport

Decizii controversate ale lui George Găman în UTA – FCSB! Penalty inexistent acordat cu VAR, fază identică nesancționată în careul gazdelor

George Găman a luat o decizie scandaloasă în confruntarea dintre UTA Arad şi FCSB. Arbitrul a acordat penalty pentru un posibil henţ al lui Pantea, invizibil şi pe camerele VAR.
28.08.2023 | 21:56
Decizii controversate ale lui George Gaman in UTA  FCSB Penalty inexistent acordat cu VAR faza identica nesanctionata in careul gazdelor
Decizie scandaloasă a lui George Găman în UTA - FCSB! Penalty inexistent acordat cu VAR. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Meciul dintre UTA Arad şi FCSB a început furtunos. Florinel Coman a deschis scorul pentru oaspeţi în minutul 3, iar înaintea primului sfert de oră, arbitrul a avut prima intervenţie VAR pentru un posibil penalty.

Cadou al lui George Găman în UTA – FCSB! Penalty pentru henţ inexistent

Alexandru Pantea a blocat şutul lui Albert Stahl, arădenii au cerut penalty pentru un presupus henţ, dar arbitrul George Găman, aflat foarte aproape de fază, a lăsat jocul să continue. Jocul a continuat timp de un minut.

ADVERTISEMENT

Arbitrul a fost apoi atenţionat din camera VAR pentru a revedea faza pe monitor. După ce a consultat toate reluările posibile, Găman a arătat punctul cu var, deşi nicio reluare nu a fost concludentă.

Pe reluări pare că mingea l-a lovit mai degrabă în piept pe Pantea şi nu în mână, dar arbitrul a schimbat decizia. Până şi comentatorii partidei au rămas uimiţi de faptul că Găman a acordat penalty.

ADVERTISEMENT

Fază în oglindă în careul arădean! Găman a lăsat jocul să continue

Fabry a acceptat cadoul de la George Găman şi l-a executat pe Ştefan Târnovanu. Scorul a devenit 1-1 din minutul 17. În minutul 36, a fost o fază în oglindă în careul arădean, iar şutul lui Coman este atenuat de Stolnik.

Pe reluări se vede faptul că balonul l-a lovit în mână, FCSB cere penalty, dar arbitrul lasă jocul să continue fără să consulte VAR-ul. Mihai Stoica a reacţionat pe Facebook în timpul meciului, postând mesajul: “A început treaba!”

ADVERTISEMENT

George Găman, abonat la meciurile celor de la UTA Arad

George Găman este abonat la meciurile celor de la UTA Arad cu candidatele la titlu. În etapa a doua, a condus pe arena „Francisc Neuman” meciul UTA – CFR Cluj. Şi atunci a acordat un penalty cu ajutorul VAR, pentru oaspeţi. Însă, atunci a fost corect acordat.

George Găman este ajutat la cele două tuşe de Adrian Popescu (Craiova) și Raul Ghiciulescu (Lugoj), iar rezervă va fi Marius Omuţ (Satu Mare). În camera VAR sunt Szabolcs Kovacs (Carei) și Viorel Flueran (Craiova).

ADVERTISEMENT

Observatorul de arbitri este Marcel Savaniu (Satu Mare). Din partea LPF, observator de joc a fost delegat Claudiu Boariu (Mediaș).

FCSB are punctaj maxim în SuperLiga înaintea acestei partide. Echipa lui Elias Charalambous speră să se desprindă în frunte cu o nouă victorie şi să profite de înfrângerea Universităţii Craiova.


  • 2,10 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „1 solist” la meciul FCSB – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT
Tags: