Sport

Decizie surprinzătoare a danezilor în ziua meciului FCSB – Nordsjaelland

Danezii au luat o decizie controversată chiar în ziua partidei tur FCSB - Nordsjaelland din turul al treilea preliminar al Conference League.
10.08.2023 | 18:25
Decizie surprinzatoare a danezilor in ziua meciului FCSB  Nordsjaelland
Ce decizie au luat danezii înainte de FCSB - Nordsjaelland. Foto: Facebook - @FC Nordsjaelland.
ADVERTISEMENT

Nordsjaelland revine în cupele europene după o pauză de cinci ani. Danezii au venit în Ghencea pentru primul meci al „dublei” cu FCSB pentru calificarea în play-off-ul UEFA Conference League. Totuși, telespectatorii danezi nu pot urmări partida de la București pe micile ecrane.

Ce decizie au luat danezii în ziua meciului FCSB – Nordsjaelland

Cu doar câteva ore înainte de fluierul de start al „centralului” Milos Boskovic, publicația nordică BT a anunțat că nicio televiziune din Danemarca nu a cumpărat drepturile de televizare pentru partida tur dintre FCSB – Nordsjaelland din preliminariile UEFA Conference League.

ADVERTISEMENT

Decizia luată de posturile TV din Danemarca i-au scos din sărite pe microbiști, conform sursei menționate. Motivul pentru care nicio televiziune din Danemarca nu a vrut să cumpere drepturile pentru partida dintre FCSB și Nordsjaelland a fost prețul foarte ridicat.

Fanii danezi pot urmări meciul lui FC Nordsjaelland în format pay-per-view pe platforma de streaming Solidsport. Pentru a putea urmări partida vicecampioanei Danemarcei împotriva roș-albaștrilor, fanii danezi trebuie să achite suma de 15 euro.

ADVERTISEMENT

FCSB – Nordsjaelland, aproape să nu se vadă la tv nici în România

În Conference League, UEFA le redă cluburilor posibilitatea să își negocieze vânzarea drepturilor tv pentru meciurile de pe teren propriu. FCSB a solicitat nu mai puțin de 100.000 de euro pentru a ceda drepturile de televizare. Inițial, nicio televiziune românească nu s-a apropiat de propunerea roș-albaștrilor.

Cu două zile înaintea meciului, FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că ProTV, în urma unor negocieri intense, a obținut dreptul de difuzare al meciului dintre FCSB și FC Nordsjaelland. În cele din urmă, postul din Pache Protopopescu a cumpărat drepturile de televizare pentru 80.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Partida va avea loc joi, 10 august, de la ora 21:30 pe stadionul Ghencea. Alexandru Băluță și David Miculescu sunt absenții vicecampioanei României pentru duelul cu nordicii. Meciul retur din Danemarca va avea loc o săptămână mai târziu.

Elias Charalambous, încrezător înainte de FCSB – Nordsjaelland

Elias Charalambous a fost încântat de faptul că FCSB își va disputa tot în Ghencea meciul tur cu Nordsjaelland. Gigi Becali a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că partida vicecampioanei împotriva nordicilor va avea loc pe arena celor de la CSA Steaua.

ADVERTISEMENT

„Avem meci european, trebuie să ne luăm echipamentul european, venim după rezultate bune care cred că ne vor ajuta pentru meciul de mâine. Jucătorii sunt într-o formă bună, am văzut asta în meciurile jucate, în special în ultimul, dar mâine va fi un meci diferit. Vor fi două jumătăți, așa cum spun eu, mâine începe prima, următoarea e în Danemarca. 

Ei au jucători tineri, cu calitate, unii au experiență, am analizat echipa, repet, sunt o echipă bună, dar am încredere în jucătorii mei, avem un lot bun, depinde de ceea ce facem teren. Cunoaștem și mai bine gazonul acum, vom avea fanii alături, i-am avut la ultimul meci și a fost o atmosferă incredibilă, vom da ce avem mai bun pentru a obține un rezultat avantajos astfel încât să ne fie folositor în returul din Danemarca. 

Am văzut terenul în urmă cu trei zile, e în condiții foarte bune, suntem o echipă căreia îi place să joace fotbal, așa că e important să jucăm pe un gazon bun, acesta ne va ajuta. Suntem fericiți că jucăm în Ghencea, alt punct e că putem aduce mai mulți fani, e mai mare stadionul, iar atmosfera va fi mult mai bună.

Nu e o decizie care îmi aparține, dar suntem fericiți să jucăm pe un asemenea stadion frumos pentru că sincer, ne place mult, e frumos, atmosfera e superbă, ne face fericiți”, a declarat antrenorul de la FCSB, la conferința de presă.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,95 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la meciul FCSB – Nordsjaelland

ADVERTISEMENT