Sport

Decizie surprinzătoare înainte de UTA – FCSB! Un jucător a fost exclus din lot: „E decizia mea și mi-o asum!”

UTA Arad - FCSB este meciul zilei în Cupa României Betano, însă atmosfera de la ambele echipe este una destul de încărcată.
19.10.2022 | 18:11
Decizie surprinzatoare inainte de UTA  FCSB Un jucator a fost exclus din lot E decizia mea si mio asum
Ilie Poenaru l-a exclus din lot pe Ubbink înaintea meciului UTA Arad - FCSB din grupele Cupei României Betano. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

UTA Arad vrea să își ia revanșa pe teren propriu după înfrângerea din campionat în fața FCSB-ului, însă Ilie Poenaru a luat o decizie drastică în ziua meciului.

Un jucător important de la UTA, exclus din lot în ziua meciului cu FCSB: „A primit suficiente ocazii”

Ilie Poenaru a declarat pentru gsp.ro că a decis să îl excludă din lot pentru meciul cu FCSB pe Desley Ubbink: „Desley a primit suficiente ocazii să ne arate că nu a fost afectat de acel transfer ratat la Craiova. Că au fost multe sau puține sau că a jucat mai mult mai puțin, el a primit șanse din partea mea”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul arădenilor a recurs la acest gest radical datorită evoluțiilor slabe ale jucătorului olandez: „Eu și staff-ul am avut toată disponibilitatea, dar ce s-a întâmplat în ultima vreme ne-a demonstrat că nu mai e cu gândul la UTA. Am luat decizia să-l excludem din lot. E decizia mea și mi-o asum”.

Poenaru îl acuză pe Ubbink că nu se pregătea cum trebuie, ceea ce l-a deranjat foarte mult: „Mai departe, ce discută el cu cei din conducere și ce se va întâmpla nu mă mai privește pe mine. Nu avea sens să ne chinuim unul pe altul. Nu au fost conflicte la antrenamente, doar că uneori se antrena așa cum trebuie, alte ori mai puțin, mai ales atunci când știa că nu va juca sau va juca mai puțin”.

ADVERTISEMENT

Ilie Poenaru: „Au fost mai multe aspecte, iar lucrurile în neregulă se petrec de ceva timp”

Meciul pierdut cu FCSB a fost picătura care a umplut paharul pentru Ilie Poenaru: „Cred că e decizia corectă față de toată lumea. Nu vreau să se creadă că el e principalul vinovat pentru înfrângerea cu FCSB.

Nu am luat decizia analizând acest meci. Au fost mai multe aspecte, iar lucrurile în neregulă se petrec de ceva timp”, a mai spus tehnicianul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

UTA – FCSB din Cupa României Betano se joacă miercuri, 19 octombrie, de la ora 21:00 pe stadionul din Arad.

Ubbink a jucat 13 meciuri în acest sezon la UTA și a reușit două pase decisive. La Arad a ajuns în vara lui 2021 din postura de jucător liber de contract și este evaluat conform Transfermarkt la 550.000 de euro.

ADVERTISEMENT

La ultima partidă din campionat cu FCSB a jucat 21 de minute, iar în total are 52 de meciuri în tricoul bănățenilor.

ADVERTISEMENT