News

Decizie surprinzătoare pentru Mircea Beuran. Va fi despăgubit, după ce a fost demis în cazul femeii arse pe masa de operație

13.11.2020 | 00:21
Decizie surprinzatoare pentru Mircea Beuran Va fi despagubit dupa ce a fost demis in cazul femeii arse pe masa de operatie
ADVERTISEMENT

Medicul Mircea Beuran primește o veste bună de la Tribunalul București. Acesta o să fie despăgubit de Spitalul Floreasca și o să primească înapoi toate salariile de la momentul demiterii din funcție. Cazul medicului a uimit opinia publică la momentul respectiv, o pacientă a murit pe masa de operație, după ce a luat foc.

Este o decizie surprinzătoare a judecătorilor, în acest caz. Aceștia au o hotărât că demiterea doctorului nu s-a realizat după cum prevede legea. Respectiva decizie poate fi atacată de reprezentanții spitalului la Curtea de Apel.

ADVERTISEMENT

Mircea Beuran a fost demis din funcție de ministrul sănătății de la vremea respectivă, Victor Costache, în urma unei anchete desfășurate la instituția sanitară, care a scos la iveală mai multe nereguli.

Despăgubiri pentru Mircea Beuran după ce a fost demis de la Spitalul Floreasca

Mircea Beuran a fost demis de la conducerea Clinicii de Chirurgie a Spitalului Floreasca de către ministrul Sănătății în luna ianuarie, după ce un raport făcut de instituție a demonstrat că a fost vorba de o eroare umană, comisă de echipa de medici, în cazul pacientei care a luat foc pe masa de operație. Totodată, doctorul ar fi încălcat 10 din cele 33 de obligații contractuale pe care le avea.

ADVERTISEMENT

Medicul a contestat decizia demiterii la Tribunalul București, iar judecătorii au hotărât anularea acesteia și obligarea Spitalului Floreasca de a-i plăti lui Beuran toate salariile pe care ar fi trebuit să le încaseze din ianuarie, moment în care a fost demis, și până în iunie, când îi expira contractul de muncă.

„Admite în parte actiunea. Anulează decizia nr. 1/06.01.2020 emisă de pârâtă și art.1 alin.1 din Decizia nr. 23/07.01.2020 emisă de pârâtă, prin care s-a dispus revocarea reclamantului din funcția de sef al Secției clinice Chirurgie generală III din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București, începând cu data de 07.01.2020. Obligă pârâta la plata catre reclamant a unei despăgubirii egale cu salariile indexate, majorate și actualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul de la data revocării 07.01.2020 și până la data de 05.06.2020, data încetării contractului de administrare în temeiul art.184 alin.1 lit. i din Legea 95/2006.

ADVERTISEMENT

Respinge capetele de cerere avand ca obiect reintegrarea reclamantului în postul si funcția detinute anterior revocării, și obligarea la plata despăgubirilor egale cu salariile indexate, majorate și actualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat pe perioada 06.06.2020 și până la reintegrarea în funcție, ca neîntemeiate.

Respinge cererea reconventională, ca neintemeiată. Cu apel în 10 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucuresti -Secția a VIII a. Pronuntată azi 12.11 .2020, prin punerea soluției la dispozitia părtilor prin grefa instanței,” este minuta Tribunalului București, potrivit ziare.com.

ADVERTISEMENT

Polițiștii de la Omoruri au deschis și ei un dosar de cercetare penală, după moartea femeii. Aceasta avea arsuri pe 40% din suprafața corpului. Polițiștii l-au audiat pe Mircea Beuran, dar nu i-au aplicat nicio pedeapsă.

După o lună de la tragicul incident al femeii arse pe masa de operație, medicul a fost reclamat pentru luare de mită, sumă care ar fi ajuns la 10000 de euro. Acuzațiile i-au adus acestuia audieri din partea DNA, percheziții la domiciliu și reținerea pentru 24 de ore. Ulterior, a fost cercetat la domiciliu și, în luna aprilie, trimis în judecată. Tot Tribunalul Bucureşti a hotărât atunci că motivele pe care se sprijină acuzarea sunt legale şi procesul poate demara.

ADVERTISEMENT