Sport

Decizie surpriză luată de Mihai Stoica după venirea lui Edi Iordănescu la FCSB. Antrenorul confirmă Fanatik: „A fost una dintre cererile mele”. Update exclusiv

Mihai Stoica, omul care a insistat cel mai mult la Gigi Becali pentru aducerea lui Edi Iordănescu la FCSB, e tot mai decis să revină la bancă la meciurile roș-albaștrilor.
19.08.2021 | 14:45
Decizie surpriza luata de Mihai Stoica dupa venirea lui Edi Iordanescu la FCSB Antrenorul confirma Fanatik A fost una dintre cererile mele Update exclusiv
Decizie surpriză luată de Mihai Stoica după venirea lui Edi Iordănescu la FCSB. Ce va face Meme de la meciul următor
ADVERTISEMENT
19-08-2021
11:45

Edi Iordănescu l-a vrut înapoi pe bancă pe Mihai Stoica

Edi Iordănescu, noul antrenor al FCSB-ului, a confirmat informația dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, joi, 19 august, conform căreia, Mihai Stoica se va întoarce pe banca tehnică a roș-albaștrilor. Oficialul vicecampioanei a fost convins chiar de către tehnicianul în vârstă de 43 de ani.

„Lucrurile din trecut sunt clare și nu au fost momente fericite între mine și MM. Este un profesionist și, vă spun, că a mai avut vreo două încercări să mă aducă la negocieri. Am avut întâlniri și am discutat posibilitatea ca eu să revin la un moment dat aici. Suntem oameni care iubim acest sport, suntem maturi și intelegenți ca să înțelegem că doar lucrând împreună putem face lucruri bune.

Una dintre cererile mele a fost ca el să revină pe bancă. Este un atuu pentru echipă și pentru mine. Mi-a spus că pentru mine, deși nu își mai dorește,  este dispus să se întoarcă pe bancă. Începând de ieri, MM este trup și suflet alături de echipă”, a declarat Edward Iordănescu la prima conferință de presă în calitate de antrenor al lui FCSB.

Edi Iordănescu este noul antrenor al FCSB, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate a doua zi după eșecul roș-albaștrilor cu Rapid.

Noul tehnician și-a intrat deja în pâine, cunoscându-și elevii la câteva ore după ce avocații săi și Valeriu Argăseală verificaseră toate actele contractului valabil până vara viitoare.

ADVERTISEMENT

Omul care l-a pus în capul listei de antrenori pe Edi Iordănescu după ce patronul a declarat că vrea să-l schimbe pe Dinu Todoran a fost Mihai Stoica. Meme a insistat foarte mult la Gigi să-l aducă pe Edi, deși Becali, inițial, a încercat să-l convingă pe Mirel Rădoi. Selecționerul naționalei a refuzat, motivând că „nu e un moment prielnic”.

Mihai Stoica e decis să revină pe bancă la meciurile FCSB după numirea lui Edi Iordănescu pe banca tehnică!

După încheierea cu succes a negocierilor dintre Gigi Becali și Edi Iordănescu, Mihai Stoica era unul dintre cei mai buni mulțumiți oameni de la FCSB. Meme e absolut convins că s-a dat un nou restart roș-albaștrilor în lupta pentru trofee.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Mihai Stoica pare decis să facă și el pasul în față și să fie mult mai vizibil în viața echipei și în apărarea clubului.

FANATIK are informații că Meme e hotărât să stea din nou pe bancă la meciurile FCSB-ului, alături de staff-ul lui Edi Iordănescu. Ar fi o revenire în vremurile bune ale managerului de la FCSB, el dezvăluind în urmă cu puțin timp motivul pentru care nu a mai fost atât de activ cum l-ar dori fanii.

ADVERTISEMENT

E foarte posibil ca Meme Stoica să-și pună în practică intenția chiar de la primul meci al lui Edi Iordănescu în acest mandat la FCSB, cel de acasă cu Sepsi Sf. Gheorghe. Apoi, pentru FCSB, urmează deplasarea pe terenul campioanei CFR Cluj, fosta echipă a lui Edi Iordănescu.

Mihai Stoica a fost omul care a discutat direct cu Edi Iordănescu și în vara lui 2019, când antrenorul și patronul nu s-au înțeles ulterior la vizita în Pipera

Chiar dacă, în trecut, Mihai Stoica și Edi Iordănescu au avut un foc încrucișat de „rufe spălate în public”, relația dintre ei este bună spre foarte bună în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a fost în negocieri cu Gigi Becali și în urmă cu două sezoane, în vara lui 2019, când era pe banca lui Gaz Metan Mediaș. Omul pe care patronul l-a desemnat să discute cu Edi a fost tocmai Meme Stoica. Și asta în primul rând pentru că relația celor doi era apropiată de de mai multă vreme.

În urma discuțiilor Meme – Edi, ultimul a fost convins că ar avea un susținător foarte puternic și vocal în persoana managerului general dacă ar veni la FCSB. Edi Iordănescu a avut apoi o discuție de mai bine de trei ore la casa din Pipera a lui Gigi Becali.

“Am concluzionat şi am zis că nu dăm informaţii publice. Eu pot să vă spun că Edi e 95% antrenorul FCSB. Nu a fost vorba de vreo clauză. Mâine o să vă dăm toate informaţiile. Omul mi-a cerut să nu discutăm mai mult, ce pot să vă spun mai mult? Deduceţi voi, eu spun că e 95%. Nu a fost o mare negociere, am discutat prieteneşte” – Gigi Becali, în iunie 2019, despre negocierile cu Edi Iordănescu

Deși patronul era hotărât imediat după întâlnirea lor din vara lui 2019 să-l anunțe pe Edi ca nou antrenor la FCSB, totul a căzut. Becali nu dorea atunci să-i accepte în contract, negru pe alb, clauze de autoritate la echipă antrenorului. Adică tocmai ceea ce acum câteva zile s-a întâmplat, iar Becali și Edi Iordănescu au ajuns la un numitor comun.

  • 15.000 de euro lunar este salariul lui Edi Iordănescu la FCSB, contract valabil până la finalul actualului sezon
  • 100.000 de euro este bonusul tehnicianului dacă reușește să câștige titlul cu FCSB, așa cum o făcuse în vară cu CFR Cluj

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Sepsi: 1,95 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT