Sport

Declarația lui Vassaras care l-a scos din minți pe Ion Crăciunescu, în toiul scandalurilor de arbitraj din SuperLiga: ”Îți bați joc de noi?”

Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu l-a atacat dur pe Kyros Vassaras, șeful CCA, care a afirmat că arbitrajul românesc a ajuns „la cel mai înalt nivel european”.
04.03.2023 | 14:14
Declaratia lui Vassaras care la scos din minti pe Ion Craciunescu in toiul scandalurilor de arbitraj din SuperLiga Iti bati joc de noi
Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu l-a atacat dur pe Kyros Vassaras, șeful CCA, care a afirmat că arbitrajul românesc a ajuns „la cel mai înalt nivel european”. Foto: captură video
ADVERTISEMENT

Sunt tot mai multe voci care vorbesc despre o criză în arbitrajul românesc în contextul în care erorile se țin lanț în SuperLiga. Ideea nu este susținută de Kyros Vassaras, grecul care conduce Comisia Centrală a Arbitrilor. Care, mai mult, apreciază că acest segment este la un nivel de top.

Ion Crăciunescu îl taxează dur pe Kyros Vassaras: ”El cunoaște istoria arbitrajului românesc?”

Nu există rundă din SuperLiga în care să nu consemnăm erori mari de arbitraj. Ultimul exemplu este cel dat de Lucian Rusandu la meciul CFR Cluj – UTA Arad.

ADVERTISEMENT

La partida respectivă,  Rusandu a greșit în cel puțin trei decizii majore care au cântărit decisiv în economia jocului. Mai întâi a acordat un penalty gratuit gazdelor, în prima repriză.

Apoi, nu a văzut o infracțiune care trebuia penalizată cu o lovitură de pedeapsă pentru oaspeți, pe final, când scorul era 2-1 în favoarea echipei lui Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

În plus, după ce l-a eliminat pe Maglica pentru un fault „criminal” asupra lui Vukcevic abia după intervenția VAR, Rusandu nu a luat aceeași decizie și la o intervenție asemănătoare a lui Deac la Roger.

Însă, în pofida problemelor de acest gen, Kyros Vassaras, nu consideră că există o criză în arbitrajul de la noi. Ba dimpotrivă. ”Singura mea sarcină este să lucrez ca persoană responsabilă din punct de vedere legal în sport.

ADVERTISEMENT

Și cred că știți foarte bine că astăzi, în România, numele meu este legat de cea mai înaltă dezvoltare a arbitrajului românesc, cel care azi se află la cel mai înalt nivel european.

Lucru ce este relevat de realizările arbitrajului românesc la nivel internațional în ultima perioadă”, a declarat, recent, grecul.

ADVERTISEMENT

Afirmația lui Vassaras a fost taxată dur de fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu. Care nu a ezitat să-i atragă atenția că fotbalul nostru a avut nume de referință. ”M-a stupefiat declarația lui Vassaras, care a spus că arbitrajul românesc e la cel mai înalt nivel european.

Băi băiatule, îți bați joc de noi? Dacă ăsta e cel mai înalt nivel, atunci să mă ierte… Uită că am avut arbitri ca Igna, Porumboiu, Grigorescu. Ce fundament are când spune asta? El cunoaște istoria arbitrajului românesc?”, a fost reacția lui Crăciunescu la Digi Sport.

 

ADVERTISEMENT