News

Declaraţia pe proprie răspundere a fost actualizată vineri după-amiază. Ce modificări au făcut autorităţile. Document

15.05.2020 | 16:50
Declaratia pe proprie raspundere a fost actualizata vineri dupaamiaza Ce modificari au facut autoritatile Document
ADVERTISEMENT

Declaraţia pe proprie răspundere a fost actualizată vineri după-amiază și există câteva modificări față de precedentul document. Astfel, părăsirea localității are acum o secțiune specială. Concret, în declarație a fost adăugat un nou motiv pentru care putem pleca din localitate.

Declaraţia pe proprie răspundere a fost actualizată vineri după-amiază

Vorbim despre  exemplul „asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice”.

ADVERTISEMENT

Descarcă AICI noul model de declarație.

Ce modificări au făcut autorităţile

Sunt mai multe motive pentru care vom putea ieși din localitate. FANATIK le prezintă pe toate și îți explică tot ce trebuie să știi ca să nu riști nicio amendă din partea Poliției.

Așadar, este permisă deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi.

ADVERTISEMENT

De asemenea sunt la liber deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat sau deplasarea pentru realizarea de activități agricole

Deplasarea pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli este și ea trecută în documentul prezentat de autorități.

ADVERTISEMENT

Deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi este un alt drept al oamenilor de pe 15 mai.

De asemenea, deplasarea pentru participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament.

De pe 15 mai este permisă și deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, decesul unui membru de familie; asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice

ADVERTISEMENT

Deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță și deplasarea pentru activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane sunt libere de restricții.

Au fost adăugate și seplasarea pentru participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială, dar și deplasarea pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.

 

 

ADVERTISEMENT