Sport

Deian Sorescu, lovitură sau țeapă?! Cum s-au descurcat la FCSB ceilalți dinamoviști transferați de Gigi Becali în ultimul deceniu

Deian Sorescu a semnat cu FCSB și devine al șaselea fost dinamovist care ajunge la marea rivală în ultimul deceniu. Cum s-au descurcat ceilalți "câini" transferaţi de Becali.
13.01.2023 | 23:10
Deian Sorescu lovitura sau teapa Cum sau descurcat la FCSB ceilalti dinamovisti transferati de Gigi Becali in ultimul deceniu
Gigi Becali speră că a dat lovitura cu transferul lui Deian Sorescu la FCSB. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunţat în exclusivitate transferul lui Deian Sorescu la FCSB. Rakow l-a cedat împrumut pe fotbalistul român până în vară, iar Gigi Becali are opţiunea unui transfer definitiv peste şase luni.

Deian Sorescu, lovitură sau țeapă?! Cinci alţi foşti dinamovişti au fost transferaţi la FCSB în ultimul deceniu

Deian Sorescu este al şaselea fost jucător dinamovist care ajunge la FCSB în ultimul deceniu. „Roş-albaştrii” i-au mai luat pe Gabi Tamaş, George Ţucudean, Adrian Cristea, Srdjan Luchin şi Harlem Gnohere, dintre jucătorii care au evoluat la marea rivală.

ADVERTISEMENT

Însă puţini fotbalişti aduşi de la marea rivală au impresionat şi în tricoul roş-albastru. Adrian Cristea a evoluat şase ani la Dinamo, însă în 2013 a ajuns la rivala FCSB. Chiar dacă „roş-albaştrii” s-au calificat în grupele Ligii Campionilor în acel an, evoluţiile “Prinţului” nu au fost cele aşteptate şi a îmbrăcat tricoul celor de la FCSB doar de nouă ori şi a înscris un gol.

Ţucudean a luat trei trofee cu „roş-albaştrii”, dar a rezistat doar 6 luni la echipă!

George Ţucudean a fost luat împrumut de FCSB de la Charlton, în iarna anului 2015. Fostul atacant dinamovist a început în forţă anul pentru „roş-albaştri”, însă evoluţiile sale nu s-au ridicat la nivelul aşteptat. A marcat 5 goluri pentru FCSB în 21 de meciuri, dar a câştigat trei trofee: campionatul, Cupa României şi Cupa Ligii. În vară, s-a întors în Championship.

ADVERTISEMENT

Srdjan Luchin a fost transferat de Gigi Becali pentru 200.000 de euro de la Botev Plovdiv, în 2014. A început ca titular sezonul la FCSB, dar evoluţiile ezitante l-au făcut să îşi piardă locul în “primul 11”. Nu a prins niciun minut în ultimele 16 meciuri de campionat şi a fost cedat la finalul sezonului la ACS Poli.

Tamaş şi Gnohere, cei mai buni “câini” transferaţi de Gigi Becali

Gabi Tamaş a avut două perioade la FCSB, în 2015 şi în sezonul 2016-2017. În ambele a fost om de bază la „roş-albaştri”, însă nu a reuşit să câştige titlul cu echipa patronată de Gigi Becali. A plecat de la FCSB în vara anului 2017 la Hapoel Haifa.

ADVERTISEMENT

Harlem Gnohere a fost transferat direct de la Dinamo la FCSB în ianuarie 2017. Atacantul francez a costat 250.000 de euro şi a evoluat trei ani şi jumătate pentru „roş-albaştri”, reuşind să înscrie 41 de goluri în 97 de meciuri. A părăsit echipa în 2020, când a semnat cu Mouscron.

Deian Sorescu, cel mai scump transfer al lui Dinamo în ultimii 5 ani! Face faţă la FCSB?

Deian Sorescu a fost cel mai valoros fotbalist dinamovist din ultimii ani şi cel mai scump transfer al “câinilor” din ultimii 5 ani. Rakow a plătit 800.000 de euro în schimbul fotbalistului în urmă cu un an. Polonezii aşteptau mai mult din partea lui Sorescu şi odată cu această mutare speră să îşi recupereze investiţia.

ADVERTISEMENT

Însă, tricoul “roş-albastru” pare să atârne mai greu pe umerii foştilor dinamovişti, dacă luăm exemplul “câinilor” care au schimbat tabăra în ultimul deceniu. Dar, Deian Sorescu este un pariu interesant al lui Gigi Becali, mai ales că nu este unul care să aibă costuri importante.

Deian Sorescu este împrumutat de la Rakow, iar dacă evoluţiile sale vor confirma încrederea „roş-albaştrilor” va fi transferat defintiv în vară. Rămâne de văzut cât de rapid se va integra în angrenajul lui Pintilii.

  • 800.000 de euro a încasat Dinamo pentru transferul lui Deian Sorescu
  • 25 de ani are fotbalistul dinamovist 

  • 2,67 este cota BETANO pentru pronosticul „gazdele nu marchează” la meciul FC Hermannstadt – FCSB

ADVERTISEMENT