Fotbal international

Dejan Lovren e pregătit de un nou război cu Leo Messi la Campionatul Mondial. Și o nouă controversă?

Punct forte al defensivei croate, Dejan Lovren, singurul jucător care evoluează în Rusia rămas în cursă în Qatar, este cunoscut și pentru controversele iscate.
13.12.2022 | 09:32
Dejan Lovren e pregatit de un nou razboi cu Leo Messi la Campionatul Mondial Si o noua controversa
Dejan Lovren este gata de un nou război cu Argentina, după ce, în 2018, a fost protagonistul unui moment controversat la finele confruntării câștigate, 3-0, cotra sud-americanilor. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Camerunezul Moumi Ngamaleu, deja eliminat, și croatul Dejan Lovren sunt singurii reprezentanți ai campionatului rus la Cupa Mondială. Croatul, un pion important al calificării trupei lui Zlatko Dalic în semifinale, este gata pentru un nou ”război” cu Argentina, după ce acum patru ani a fost protagonistul unui moment care a declanșat un imens scandal.

Dejan Lovren, provocare fascistă împotriva Argentinei la Mondialul din 2018

Lovren a fost unul dintre artizanii parcursului pe care, în 2018, Croația l-a încheiat în finala competiției. Iar acum a fost din nou un jucător fundamental.

ADVERTISEMENT

Deși are 33 de ani, a jucat toate minutele – 510, la Cupa Mondială din Qatar. Și, alături de Gvardiol, a închis culoarele către poarta lui Livakovic, astfel că echipa sa a primit doar trei goluri în Cupa Mondială.

Mai mult, stă excelent și la capitolul statistici. Este pe locul 4 între jucătorii care au respins cele mai multe mingi (28). Și pe locul 10 la dueluri aeriene câștigate (13).

ADVERTISEMENT

Și, desigur, va căuta să își continue prestația bună și la jocul contra Argentinei. Conștient că adversarul are, dincolo de miza reprezentată de finală, și o revanșă de luat.

Nu neapărat pentru acel 0-3 consemnat în faza grupelor, în 2018. Ci mai cu seamă pentru momentul controversat pe care l-a generat chiar el la finele întâlnirii.

ADVERTISEMENT

Atunci, Lovren a cântat în vestiar piesa „Bojna Cavoglave”, care conține sloganul ”Za dom spremni” (în traducere, „Pentru patrie, pregătiți-vă!”).  Acesta este supranumit ”îndemnul de căpătâi” al sângeroasei grupări Ustaše. Cea care, se știe, a protejat regimul fascist al lui Ante Pavelic.

Declarație controversată a lui Lovren și în Qatar: ”Rusia trebuia să joace la Mondial”

Nu a fost singurul moment pentru care Dejan Lovren a născut discuții aprinse. Desigur, a fost întrebat ce părere are despre faptul că este unul dintre puținii jucători de la Cupa Mondială care evoluează în Rusia.

ADVERTISEMENT

Iar jucătorul lui Zenit a făcut o afirmație șocantă: ”Sunt supărat că Rusia nu este la Campionatul Mondial. Am spus întotdeauna că sportul și politica trebuie separate.

Rusia este o mare echipă națională și este păcat că nu este prezentă la Campionatul Mondial, la fel ca alte naționale și jucători mari, precum Italia și prietenul meu Mohamed Salah”.

Când jurnaliștii i-au amintit despre invazia Ucrainei, fotbalistul croat a spus: ”Rusia trebuia să joace chiar și așa la Campionatul Mondial”.


  • 2,15 este cota oferită de Superbet pentru pronosticul „Croația nu marchează” în meciul cu Argentina. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT
Tags: